Kezdőlap » Google » A Google Analytics dolgozik a referrel spam problémán
Google

A Google Analytics dolgozik a referrel spam problémán

Google helyezés uralása

Egyre nagyobb problémát okoznak a Google Analyticsben a fals hivatkozások. A Google dolgozik a megoldáson.

Adam Singer Google Analytics munkatársa jelentette be tegnap a Mozcon konferencián, hogy a Google Analytics dolgozik az un. referrel spam problémán.

Singer elmondta, hogy jelenleg is léteznek a problémára megoldások, ám ezeket nem a Google Analytics nyújtja. A cél az, hogy harmadik fél nélkül is kezelhető legyen a hiba.

Singer szerint a Google Analytics átfogó megoldáson dolgozik, azaz, ha a spammerek újabb url-ről hivatkozzák meg az oldalt, akkor ez is kezelhető lesz a megoldással.

Aki esetleg nem ismerné: Referrel spamnek nevezzük, azokat a hivatkozásokat, amelyek nem valósak, hanem fals látogatást jelentenek.

Ma már a Google Analyticsben a látogatások jelentős része érkezhet ilyen oldalakról, holott ezek nem valós látogatások. A probléma egyre nagyobb méreteket ölt, és a marketingelemzésekben már komoly problémát jelentenek.

hirdetés

A Google Analyticsben ezek a referrer spamek könnyen felismerhetőek a magyar oldalakon, hiszen jellemzően külföldi domainekről érkeznek, ilyenek például:

free-social-buttons.com

www.event-tracking.com

floating-share-buttons.com

És más hasonló url-ek.

Amíg a Google dolgozik a problémán, addig mi magunk is kezelhetjük ezt a problémát. Az alábbi linken részletes megoldás olvasható arról, hogy ezek a hamis hivatkozások hogy zárhatóak ki a Google Analytics jelentésből.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.