Kezdőlap » Google » A Google bezárja a Page Speed-et
Google

A Google bezárja a Page Speed-et

Google logo

A Google május 5-én bejelentette, hogy hamarosan bezárja a méltán népszerű Page Speed alkalmazását.

Frissítés: A SEOCEROS információi szerint a bezárás csak a Page Speed Service-t érinti, így a népszerű API, és a Page Speed eszköz továbbra is elérhető marad. Köszönjük a plusz információkat!

Néhány napos hír, de eddig nem kapott nagy publicitást, hogy a Google augusztus 3-án bezárja a Page Speed alkalmazását.
A cég okokat nem közölt, pontosabban szólva, annyit írt hivatalos oldalán, hogy 4,5 év működés után a Page Speed csapata úgy döntött, hogy más területekre összpontosítja a figyelmét, ezért bezárják az alkalmazást.

A bejelentés az alkalmazást érinti, de egyelőre nem teljesen világos, hogy ez a Google nyilvános Page Speed eszközét is érinti-e majd? Idehaza például a Seoceros használja a Google Page Speed eszközét, de nyilvánosan bárki tesztelheti oldalának sebességét, sőt a Google részletes tanácsokat is ad arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet javítani az oldalsebességét.

A Page Speed a Google egyik talán legjobb alkalmazása, amely valódi segítséget jelent a weboldaltulajdonosoknak és fejlesztőknek, hogy egy-egy weboldal minőségét javítsák, így némileg érthetetlen a Google döntése, hogy egy ilyen jól működő eszközt miért kell bezárnia.

Különösen igaz ez úgy, hogy a mobil algoritmus megjelenésével az oldalsebesség különösen fontossá vált. Bár a mobil algoritmus a rangsorolásnál egyelőre az asztali változat sebességét veszi alapul, a Google nyilatkozatai alapján ez változni fog, így tehát az oldalsebesség fontossága tovább fog növekedni.

hirdetés

Aki tehát oldalán használja a Page Speed alkalmazást, az készüljön fel a váltásra. A határidő augusztus 3. Az pedig, hogy ez a változás a Google nyilvános eszközét is érinti-e majd, reméljük hamarosan kiderül. Addig is a Google számos alternatívát ajánl fejlesztői oldalán.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

5 hozzászólás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.