Kezdőlap » Keresőoptimalizálás » A Google figyelmeztet az SSL/TLS hibákra
Keresőoptimalizálás

A Google figyelmeztet az SSL/TLS hibákra

Google helyezés uralása

A mai napon a Google több webmesternek küldött ki hibaüzenetet , majd megerősítette, hogy új szolgáltatásról van szó.

Több weboldal is kapott ma figyelmeztetést a Webmester Eszközök / Search Concole-ra, hogy SSL/TLS tanúsítványával problémák vannak.

Az első ilyen hibaüzenetet Casy Markee tette fel a Twiterre, ahol a hibaüzenet arra figyelmeztetett, hogy a tanúsítvány nem tartalmazza a domain nevet.

Jenifer Slegg Twitteren kereste meg Gary Illyést, aki megerősítette, hogy valóban egy új dologról van szó.

Az egyelőre nem világos, hogy azok az oldalak, amelyek ilyen hibaüzenetet kapnak, vajon elveszítik-e a HTTPS kapcsolattal járó rangsorolási előnyt.

Google SSl TSL figyelmeztetés

hirdetés

Mint ismeretes, a Google tavaly augusztusban jelentette be, hogy a HTTPS kapcsolat rangsorolási előnyt élvez, bár azt is hozzátették, hogy ez az előny igen csekély. Gary Illyés később úgy nyilatkozott, hogy ez az előny igen marginális, két teljesen egyforma rangsor esetén lehet döntő szerepe, egyébként nem, bár akkor azt is hozzátette, hogy ő személyesen szeretné, ha ez nagyobb előnnyel járna.

Egyelőre nem világos, hogy a mostani fejlesztés kapcsolatba hozható-e azzal, hogy a Chrome böngésző rövid ideje már figyelmezteti a felhasználókat, ha egy HTTPS kapcsolatú weboldal olyan elemeket is tartalmaz, ami nem biztonságos.
Ugyanakkor ez a fejlesztés mindenképpen pozitív, hiszen a webmesterek így tájékoztatást kapnak, és értesülnek arról, ha valami probléma van az SSL/TLS tanúsítványukkal.

Tegnap egy hasonló apró, de hasznos fejlesztést hoztak be a webmestereszközökbe a blokkolt tartalmak prioritási oszlopával. Ezek hasznos fejlesztések, reméljük hasonlóan gyakran jelentkezik a Google ilyen újdonságokkal.

Ide tartozó hír, hogy az elmúlt napokban a Google Search Console-n a keresési forgalmi adatok némileg beragadtak, és egy hetes csúszásban voltak. Nem csak idehaza, hanem mindenütt a világon. A mai napon azonban már láthatóak voltak a november 5-i adatok is, vélhetően 24-48 órán belül visszaállunk a megszokott két napos lemaradásra.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.