Kezdőlap » Google » A Google legfontosabb embere az Uber-hez igazol
Google

A Google legfontosabb embere az Uber-hez igazol

Google Kolibri Algoritmus

Az az ember, aki megalapozta a Google keresőjének a sikerét most az Uberhez igazol.

Amit Singhal a Google Keresési Részlegének a vezetője volt, több mint 15 évig dogozott a Google-nak, és az internetes keresés azért olyan ma amilyen, mert Amit Singhal így határozta meg a főbb irányelveket. Neki köszönhető a Panda, a Pingvin és a Kolibri algoritmus is.

Singhal egy éve mondott le a Keresési Részleg vezetéséről, és helyébe az a John Giannandrea került , aki a mesterséges intelligencia kutatásait vezette a Google-nál. A váltás szimbolikus is volt, mivel Amit Singhal az emberek által fejlesztett algoritmusokkal tette naggyá a Google-t, míg az útóbi két-három évben a keresőóriás egyértelműen a mesterséges intelligenia irányába indult el.

Amit Singal a lemondás után egy évig egy közcélú civil szervezetet irányított, amelynek a feladata az volt, hogy segítse az indiai gyerekek oktatását (Amit singhal, maga is indiai származású).

Mostani bejelentése szerint a civil szervezet már elindul az útján és nincs szükség az ő napi szintű irányítására, ezért fogadta el az Uber felkérést.

Az Uber kapcsán a TechCrunch-nak nyilatkozva azt mondta, hogy nem csak egy olyan cégről van szó, ami fantasztikus dolgokat csinál, hanem egy olyan informatikai kihívással néz szembe, amilyennel 25 éves karrierje során még nem találkozott. Ezért izgatja a feladat.

hirdetés

„Ha egy geeknek adsz egy számítástechnikai kihívást az képtelen nem foglalkozni vele, muszáj megoldania. Én is ugyan ezt érzem.

Singhal egyébként nem az első távozó a Googletól. A napokban jelentette be Matt Cutts, a Google webspam csapatának korábbi vezetője, hogy hosszú szünet után végleg elhagyja a Google-t, és az Amerikai Kormányzat-nak fog dolgozni a Pentagon digitális biztonságának részlegén.

Hivatalosan január 19-én jelentette be távozását a Google-tól, és ahogy fogalmazott:

„ A kormányzatnál kevesebbet lehet keresni, de a munka nagyon mély és inspiráló, hiszen milliók életét tehetjük vele jobbá.”

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

3 hozzászólás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  • Természetes szelektálódás vagy kifakult szakik leváltása. Nevezhetjük így is úgy is. Vagy pénz beszél.

  • Mármint a Google emberei mennek fejleszteni ezekre a helyekre, így lenne az eredeti információ:) De így sem rossz, csak így olyan búcsúszkodós!

    • Szia!

      Hát igen, de SEO-s szemszögből – legalábbis nekem – az a lényeg, hogy ezek az emberek elmennek. De amúgy persze igazad van.