Kezdőlap » Keresőoptimalizálás » A Google SEO tanácsai Gary Illyéstől
Keresőoptimalizálás

A Google SEO tanácsai Gary Illyéstől

Gary Illyes Google

Gary Illyés a Google szóvivője sorozatot indított a Twitteren, ahol hasznos SEO tanácsokat oszt meg minden nap.

A tanácsok elsősorban a keresőoptimalizálás témáját érintik, és elsősorban kezdő tippek olvashatóak, de azért jó ezeket a Google szóvivőjének tollából olvasni. Gary Illyés a sorozatot DYK-nak, azaz „Do you know?”-nak nevezte el, amit magyarra úgy lehetne fordítani, hogy „tudtad, hogy?”.

Lássuk, mik azok, amiről Gary Illyés úgy gondolja, hogy jó ha tudsz róla!

A duplikált tartalomról

„Tudtad, hogy a Googlenak, nincs duplikált tartalom büntetése, de az azonos tartalmak elhasználják a feltérképezési büdzsédet és felhígítják a szignáljaidat?”

A feltérképezési büdzséről már sokszor írtunk, fontos, hogy Gary Illyés hangsúlyozza, hogy bár direkt büntetés nincs az oldalt mégis hátrányosan érintheti a duplikált tartalom. Erre mindenképpen ügyeljünk, különösen webáruházak esetében.

Keresési eredmények

Tudtad, hogy a találati listán megjelenő: ”Nagyjából x találat” csak egy durva becslés, ami eltér a valós találatok pontos számától?

hirdetés

Ezt aligha kell magyarázni. SEO szempontból ennek a számnak nincs is igazán jelentősége, hiszen azt, hogy egy oldal mennyire nehezen rangsorolható nem ez határozza meg elsősorban.

URL-csere

Tudtad, hogy az oldal átalakítása után látható visszaesések egyik igen gyakori oka, az új oldalról hiányzó meta és direktívák, például a hreflang, vagy az extra noindex”

Az oldal átalakítások mind a kis, mind a nagy siteoknak komoly fejtörést okoz, és hozzánk is szinte hetente érkezik megkeresés olyan oldalaktól, ahol átalakítás után visszaesett a forgalom. Ezek mögött az esetek 99%-ában technikai hibák állnak.

Noindex és Robots

Tudta,hogy nem érdemes egy oldal hozzáférhetőségét egyszerre korlátozni noindexxel és robots.txt-vel, mivel a robot nem látja emiatt a noindex címkét?

Tipikus hiba ez is, a hazai siteokon.

Nem kell link..

Tudtad, hogy nem szükséges feltétlenül link a jó helyezés eléréséhez, ha nem hiszel nekem, olvasd el Rand Fishkin cikkét.

Ez valóban így van, de azért nem mindegy milyen a verseny, és milyen domainen helyezték el az adott tartalmat…

Webmester ajánlások

Tudtad, hogy megújítottuk a Minőségi Értékelőknek szóló ajánlásainkat. Ha unatkozol vasárnap itt találod a linket.

HTTPS

Tudtad, hogy duplikált tartalom esetén a HTTPS url-ek előnyt élveznek?

Page Rank

Tudtad, hogy 18 év elteltével, még mindig használjuk a PageRank-et a rangsorolásban?

Kulcsszavak

Tudtad, hogy a kulcsszavaknak eltérő lehet a súly a rangsorolásban attól függően, hogy hol helyezkednek el? A láblécben lévő szöveg súlya kisebb, mint ami a szöveg közepén található.

Olvasd hangosan

Tudtad, hogy ha a leírt szövegedet hangosan felolvasod, és az természetellenesnek tűnik, akkor a rangsorolásban is kisebb eséllyel ér el jó helyezést?

Eddig Gary Illyés tanácsai, ha lesz új, természetesen beszámolunk róla.

Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.