Kezdőlap » Google » A jövőben észrevétlenek lesznek a Google Panda frissítések
Google

A jövőben észrevétlenek lesznek a Google Panda frissítések

Google Panda 4.2 algoritmus

Újabb pár soros információmorzsával szolgáltak a Google alkalmazottai a Panda algoritmus kapcsán.

Információtöredékek

A legfontosabb hír alighanem az, amit John Mueller mondott el egy Webmester Hangouton: ezek szerint a Panda algoritmus a jövőben vélhetően nem lesz észlelhető a Webmesterek számára.

Mint ismeretes a Panda algoritmus korábban meghatározott időpontokhoz kötődött. A Google egy nap alatt futtatta le az algoritmust, vagy az akkor élesedett a találati listán. Így volt ez egészen a Panda 4.2-es algoritmusig, amikor is a Google technikai okokra hivatkozva azt közölte, hogy lassú lesz a lefutás, amely hónapokig tarthat majd. Jellemző módon a korábban büntetett oldalak azóta sem tapasztaltak érdemi elmozdulást.

John Mueller annak kapcsán, hogy valós időben fut-e az algoritmus, azt közölte, hogy ez nézőpont kérdése. Nem fut valós időben úgy, hogy feltérképez egy urlt, és az adat máris feldolgozásra kerül, de valós időben fut úgy értelmezve a kérdést, hogy az algoritmus folyamatosan fut nagy ciklusokat.

Ennek kapcsán felmerül, hogy a Panda algoritmus integrációja az alapalgoritmusba vajon nem a Panda 4.2 indulásával kezdődött-e, de ezt a Google részéről senki nem erősítette meg.

Gary Illés is beszélt a témáról, ő úgy írta le a Panda algoritmust, mint olyat, aminek vannak manuális és automata részei is, valamelyik igényli a manuális frissítést, valamelyik automatikusan fut.

hirdetés

Az integrációról szólva Gary Illyés azt mondta, képzeljük el, hogy régen az autókat kurblival kellett elindítani, az autók elején. Régen ilyen volt a Panda algoritmus. A mai modern autóknál azonban van önindító és kulcs. Ez sokkal kényelmesebb, de lényegében semmi nem változott.

Egy biztos, nem lettünk sokkal okosabbak

Bár a Google naponta már többször nyilatkozik Panda ügyben, de igazából érdemi új információ nem hangzott el. A leglényegesebbek, amik a héten kiderültek:

– a Panda az alapalgoritmus része lett, és maradt nagyon fontos rangsorolási szignál

– a Panda nem fut folyamatosan, úgy ahogy az alapalgoritmus

– a Panda algoritmus továbbra is igényli a manuális frissítéseket is

– a hétvégi frissítés nem a Pandához köthető

– a Panda frissítés vélhetően a jövőben már nem lesz észlelhető

– a Panda nagy ciklusokban lassan frissül, nem egyetlen nap alatt

– a jövőben valószínűleg gyakrabban és gyorsabban frissül a Panda

Összefoglalva ezek a hét legfrissebb információi a Panda algoritmusról. Ha megtudunk új lényegi információt, akkor természetesen jelentkezünk vele, de igyekszünk a jövő héten már a Panda algoritmus mellet más információkkal is szolgálni.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.