Kezdőlap » Keresők » Algoritmusfrissítés a Bingnél?
Keresők

Algoritmusfrissítés a Bingnél?

bing

A Google háza táján egyelőre minden csendes, de a Bingnél számottevő algoritmus frissítés történt az év végén.

A Seroundtable számolt be róla, hogy egyes webmesterek feltételezése szerint az újév első napján algoritmusfrissítés történt a Bingnél.

Noha Magyarországon a Bing piaci részesedése alacsony, érdemes rá odafigyelni, mert így is a második legnagyobb keresőmotor, mégha a forgalom 1-2%-ánál nem is hoz többet. Ez azonban értékes lehet egy Google büntetés esetén, és egyes jelek arra mutatnak, hogyha lassan is, de a hazai piacon is emelkedik a Bing forgalma és egyértelműen a Google ellenében.

Bing forgalom

 

Egyik weboldalunk forgalma a Bingből. Jól látszik a forgalommegugrása december24-ét követően

hirdetés

A Gstat adatai alapján a Bing 1,25%-os részesedése 1,59%-ra emelkedett, míg a Googlé hasonló arányban csökkent.

A változást egyébként mi is észleltük, de nálunk a változás nem újév első napján, hanem karácsony táján következett be. Ezt erősíti meg a SERPMetrics grafikonja is, ami szokatlanul erős algoritmusváltozást jelez december 20-án.

Bing algoritmus

 

Bing találati lista változása

A Bing forgalmát sokan nem követik, de kár lenne elhanyagolni az innen érkező látogatókat, már csak azért is, mert csökkentheti függőségünket a Googletól.

A Google esetében az ünnepek alatt az eddigi információk szerint nem volt jelentős algoritmus frissítés az ünnepek alatt, úgy tűnik tehát, hogy a Google a karácsonyt tiszteletben tartotta. Bár korábban tettek arra vonatkozó ígéretet, hogy az ünnepek előtti időszakban már nem módosítanak jelentősen a találati listán, ezt december folyamán több ízben megszegték (például a december 6. Pingvin frissítéssel).

Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.