Kezdőlap » Keresők » Bing: Így ne építs linket!
Keresők Keresőoptimalizálás

Bing: Így ne építs linket!

bing

Dunae Forrester a napokban egy blog bejegyzésben mutatta be, hogyan ne építsünk linket. Mindezt a Bing Webmesteri blogjában, érdemes tehát odafigyelni a tanácsaira.

Íme a négy út, ahogyan ne építs linket a Bing szerint:

1. E-mail: Ne küldj tömegesen és vakul e-maileket a webmestereknek linkelést kérve. Ne vásárolj címlistákat, és ne szemeteld tele a webmesterek postafiókját.

2. Blog/Fórum kommentek: ne írj azért fórumokba, vagy hozzászólásokat blogbejegyzésekbe, hogy linket tehess az aláírásodhoz. Egész egyszerűen ezek a linkek nem érnek semmit.

3. Link behatolás: Ennek a spam-taktikának a lényege, hogy az oldalakat feltörve a fejlécben, vagy akár magában a tartalomban helyeznek el linkeket. Ez nem elfogadható módja a linképítésnek, de az oldaltulajdonosnak is igyekezni kell megvédenie oldalát az ilyen technikáktól.

hirdetés

4. Vendégbloggolás: A Bing nem azt mondja, hogy ne írj más blogokra bejegyzéseket, hanem azt mondja, hogy ezek a bejegyzések abból a célból szülessenek, hogy látogatókat vigyenek az oldaladra, illetve a márkaismertségedet növeljék. Csak azért, hogy linket szerezz nem szabad vendég bloggolni.

Természetesen ezek az ajánlások nem jelentenek jelentős újdonságot a Google irányelveihez képest, mégis érdemes őket szem előtt tartanunk.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.