Kezdőlap » Linképítés » Disavow tool: nem szike, hanem macséta
Linképítés

Disavow tool: nem szike, hanem macséta

Matt Cutts Google alkalmazott

Ismét jótanácsokkal szolgált Matt Cutts, a Google webspam osztályának vezetője, azzal kapcsolatban, hogyan távolítsuk el a káros linkeket.

A kérdés, amire Matt válaszolt az volt, hogy miképpen távolíthatóak el azok a spam linkek, amelyek egy meghatározott időtartamhoz kötődnek.
A konkrét példa az Interflora volt, amelyet a Google manuális büntetéssel sújtott linkek vásárlása miatt. A kérdés arra vonatkozott, hogy lehet egy büntetést 11 nap alatt feloldani, úgy ahogy azt az Interflora tette, amely 11 nap múlva visszaszerezte a büntetés előtti helyezéseit.
Matt nem volt hajlandó a konkrét példáról beszélni, inkább általános tanácsokat adott.
Matt szerint a helyes eljárás, ha az adott időszakra vonatkozó összes linket eltávolítjuk, amennyiben nem egyértelmű, hogy melyek fizetett és melyek a nem fizetett linkek. Célszerű a konkrét link eltávolítása helyett a teljes domaint eltávolítani. Korábban Matt Cutts arról beszélt, hogy a disavow tool-t nem úgy kell használni, mint egy sebészkést, sokkal inkább úgy, mint egy macsétát, amely rendet vág a linkek között.
Tehát, ha a linkvásárlás egy megszabott időszakhoz köthető jobban járunk, ha az adott időszakhoz köthető összes linket eltávolítjuk – szól Matt intelme.

És egy megjegyzés a végére. Idehaza azon weboldalak, ahol link vásárolható meglehetősen korlátozott, csupán egy-két ezer olyan domain van, ahol rendszeresen adnak-adtak el linkeket. Ha a disavow eszközöket csak néhány tucat alkalommal használták idehaza, akkor a Googlenak nagyjából kép van a teljes magyar katalógus birodalomról. Ha ez igaz, akkor vélhetően a Google mutat némi toleranciát a katalógusok irányában is, és ha bizonyos korlátok között is, de elfogadja ezek létét, legalábbis még egy ideig.

Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések, a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.