Kezdőlap » Google » Döbbenetes módon toboroz embereket a Google!
Google

Döbbenetes módon toboroz embereket a Google!

Hogyan jut hozzá a Google a világ legjobb programozóihoz? Akárcsak a Mátrix c. filmben. Természetesen a keresések alapján.

Ha bizonyos programozói kifejezésekre keresünk rá a Google-ben, akkor különös játék kezdődhet el.

Max Rosett a Hustle magazin hasábjain számolt be arról, hogyan jutott álláshoz a Google-nál. A fiatal programozó egy komoly fejtörést igénylő feladaton dolgozott, amikor a Google keresőjében próbált megoldást találni.

Rosett a „python lambda function list comprehension” kifejezést ütött be a Google keresőjébe, amikor furcsa dolog történt, a Google keresője megváltozott, egy ablak jelent, meg, amiben a következő szöveg állt:

„Úgy tűnik egy nyelvet beszélünk. Kész vagy a kihívásra?”

Google állásinterjú

hirdetés

A fiatalember egy pillanat gondolkodás után igent mondott, és ezzel a Google egy különleges aloldalára érkezett.
Az oldal egy UNIX kezelőfelület volt, ahol az alábbi szöveg fogadta:

„Üsd be hogy kéred, ha kéred a kihívást, vagy írd be a segítség szót a parancsokért”

Rosett a kihívást választotta, és már azt várta, hogy a Mátrixból jól ismert szöveg fogadja: „Kövesd a Fehér nyulat, Max”. De ehelyett a képernyőn egy programozói feladvány várta, aminek megoldására 48 órát kapott.

Google rejtély

Max ezt néhány órán belül megoldotta, majd újabb és újabb feladványok vártak rá. Két hét alatt öt programozói feladványt kellett megoldania, rövid határidőn belül. A hatodik feladvány után a program e-mailcímet és telefont kért tőle, amit Max meg is adott.

Néhány nap múlva egy fejvadász kereste meg, aki kérte a szakmai önéletrajzát, és rövid időn belül Rosett a Google központjában találta magát, egy állásinterjún és rövid időn belül fel is vették a céghez.

„Briliáns toborzási taktika.” – mondta el Rosett – „A Google már az előtt felfigyelt rám, mielőtt én egyáltalán jelentkeztem volna a céghez.”

A recode.net megkereste a Google-t, hogy tájékoztatást kérjen arról, vajon Rosett beszámolója igaz-e. A Google nem adott egyenes választ, hanem csak egy kódot küldött a lapnak., amit a lap megfejtett.

Google üzenet

A Google hivatalos válaszában ez állt.
„A rejtvények mókásak. Keress rá”.

Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

3 hozzászólás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  • Ha a keresett kérdésre volt weboldal, ami leírta a választ, akkor miért nem azt keresték fel, aki megírta már előtte? 🙂 Vagy azok már mind ott dolgoznak? Amúgy érdekes cikk. Biztos meglepődtem volna, ha velem történik 🙂

  • Igen végülis simán el tudom képzelni, hogy nagyobb naplózása van rólunk, mint amire mi magunk emlékeznénk 🙂