Kezdőlap » Közösségi Média » Facebook oldal nevének megváltoztatása: most már egyszerű!
Közösségi Média

Facebook oldal nevének megváltoztatása: most már egyszerű!

Facebook

A Facebook sokak életét megkönnyítette egy módosítással. Mostantól könnyedén megváltoztatható a Facebook oldalunk neve.

A hírt mi is Lévai Richárd oldalán olvastuk, és valóban működik. Nincs más feladatunk, mint bejelentkezni az oldalunkba, majd a felső menüsorban kiválasztani a névjegy menüpontot és ott ha az egérkurzort az oldal nevére visszük, megjelenik egy módosítási lehetőség.

A Facebook a kérést elbírálja, de a tapasztalatok szerint nem gördít akadályt a névváltoztatás elé. A névváltoztatás egyébként eddig sem volt lehetetlen, de lényegesen nehezebb folyamata volt. Egy űrlapon kellett az igényt benyújtani, de ez sokszor eredménytelen volt.

Facebook névváltoztatás

A változtatás különösen azon oldalaknak jöhet jól, amelyek egy hobbioldalból nőttek ki, és utóbb a korai névváltoztatás már nem bizonyult szerencsésnek. De igen gyakori, hogy a céges Facebook oldalak elnevezése sem a legszerencséebb, így most már ők is könnyedén módosíthatják a nevüket.

Kérdés természetesen, hogy a Facebook mennyire enged eltérni az eredeti elnevezéstől, és a Facebook oldal témájától, illetve hogy hány alkalommal engedi a névváltoztatást.

hirdetés

Az szinte borítékolható, hogy hamarosan roham indul a Facebook oldalak átnevezéséért, így lehet a Facebook rövid időn belül korlátozza ezt a lehetőséget, így aki szeretné módosítani Facebook oldalának nevét, az most tegye meg, mert később nem biztos, hogy lesz rá alkalma.

Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

13 hozzászólás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 • Üdv , ez mar az ötödik alkalom hogy megszeretnéd változtatni a facebookos oldal nevem, de mindig sikertelené bizonyul.
  Mindig azt kapom vissza hogy nem az oldal témájával kapcsolatban választottam ki a nevet.
  .. ( de ez nem igaz! )
  Szeretnék segítséget kérni , hogyan tudnám megvaltoztatni!!!!!!

 • Kedves Attila,segitséged kérem.
  Szeretném a lapom név változás miatt modositani és a születési évem …régóta próbálkozom.Ha nem megy a módositás akkor megszüntetném.
  Kérlek segits
  Lapom-zona orsi
  Köszönettel Orsi

 • Üdv Attila!
  Van egy oldalam, mely a http://www.facebook.com/bojli.blog címen található.
  Az oldalam neve: Bojli. (Ez olyan, mint a pizza, vagy a sör.) (Egyébként ez egy csalitípus elnevezése a pontyhorgászatban.) (Tehát nem márka.)
  Szeretném megváltoztatni a nevét. Ugyanúgy a pontyhorgászat vonalon maradnék, tovább is vinném a blogolást, mivel ez a bojli.blog.hu – oldalon található horgászblogom oldala.
  DE, más néven. Szeretném a már kialakult arculatot/stílust stb úgymond márkaként továbbvinni.
  Sajnos többszöri próbálkozásomra sem sikerül a nevet megváltoztatni.
  Írtam angolul, németül, magyarul, csatoltam képeket, mindent.
  Nem kevés pénzt költöttem facebookos hirdetésekre is, tehát építettem a kis birodalmat.
  Ám, a név már elavult, nem tükrözi azt, amivé lett a kis oldal az elmúlt években. (Sőt a facebook saját szabályzata szerint nem is készíthetne az ember oldalt olyanról, hogy sör, vagy pizza.) (Jó persze azt is tudjuk, hogy a hivatalos szó használata is tilos, mégis látunk azért sok ilyent.)
  Nem tudom, hogy mit tegyek, hogy sikerüljön a névváltoztatás. Az oldal egyébként az én tulajdonom, rajtam kívül nincs más admin, nem is volt soha.
  Azért zavar ez a dolog, mert amióta nekem nem sikerült megváltoztatni a nevet, azóta azért láttam pár ilyent, úgy milliós rapénekes, de néhányezres oldalnál is.
  Olyant is láttam, ahol az új név köszönőviszonyban sincs a régi névvel.
  Nagy tisztelettel szeretném megtudni egy hozzáértőtől is végre, hogy esetemben miért nem sikerülhet ez a névváltoztatás és esetleg van e ötleted valami járható útra ebben az ügyben.
  Köszönöm szépen!
  Üdv, Betti

  • Kedves Betti!

   Ha a cikkben leírt módszer nem működik, akkor én sajnos nem tudok segíteni. A Közösségi Média nem a szakterületem, én elsősorban SEO-val foglalkozok.
   Talán érdemes lenne megkeresni egy ügynökséget, akik kifejezetten Közösségi Média Marketinggel foglalkoznak, nekik több a tapasztalatuk és a kapcsolatuk is, pl. BeSocial.
   Üdv:Attila

 • Szia Attila,

  Bár lehet hogy pont semmilyen formában nem tudsz segíteni de azért megkérdezem. Jobb ötlet híján mivel a face-en nem tudom ki az illetékes.

  Mai nap kb fél órája, benne vagyok egy élő chat-ben, következő pillanatban kivág a facebook hogy lépjek be újra és adjam meg, változtassam meg a nevem ami a személyigazolványban szerepel, + csatoljam is be. (Laszlo audi Laszlo volt jelenleg) minden ismerősöm így tart nyilván, eddig senkinek nem volt baja ezzel. Azt még elfogadom hogy személyit kell bemutatnom mint egy rendőrségi igazoltatáson, de az hogy szó nélkül kivágnak ami nekem fontos beszélgetés volt ez egy kicsit felháborító. Ok, megadtam a nevem, beküldtem a másolatot a lakcimk-ról, és most? meddig kell várnom amíg ismét beléphetek?
  Nincs erre egy protokoll, miszerint küld a FB oldal egy levelet kérve hogy 24 órán belül változtassak?! Feltétlen így kell ezt megoldani?

  Köszönöm szépen a véleményed.

  Laci

 • Tisztelt Attila. Van egy Facebook-os oldalam és egy csoportom. Össze akartam vonni, de miután a kérelmem beadtam megváltoztattam az oldal nevét arra, ami a csoport neve is. Ez befolyásol bármit a kérelem eltalálásban vagy nem fog így összejönni? azért változtattam meg utána mert azt írták csak akkor lehet, ha ugyan az a név. Viszont mikor a kérelmem beadtam a Facebook felé az egyik F1hirek volt a másik Forma Hirek. Most mind kettő Forma Hirek.Meddig tart egy ilyen elbírálás?

  Köszönöm

 • Volt egy prfilom, amit oldallá tettem. Két oldalam lett ezzel amit össze akartam vonni. Egyik neve F1hírek volt a másik neve Forma Hírek. beadtam a kérelmet. Megváltoztattam Forma Hírekre, hogy egyezzen majd újra be akartam adni a kérelmet. Erre azt írta, hogy meg kell várni még az első elbírálják.