Kezdőlap » Keresőoptimalizálás » Google: a 302-es átirányítás is átadja a linkerő
Keresőoptimalizálás

Google: a 302-es átirányítás is átadja a linkerő

átirányítás Google

Átirányításra a 301-es átirányítást használjuk, de mi a hatása a 302-es átirányításnak?

Ezidáig a keresőoptimalizálási szakmában nagyon sokan úgy gondolták, hogy a 302-es átirányítás nem adja át a linkerőt. Ez részben a Moz.com-tól származik. A Moz rendkívül hiteles szereplő, és egyik tananyagukban egyértelműen azt állítják, hogy a 302-es átirányítás nem adja át a linkerőt.

Nos, ez egy téves információ.

John Mueller egy Google+ bejegyzésben írt erről:

„Ez egy téves információ, hogy a 302-es átirányítás nem adja át a linkerőt. Ez csak egy mítosz”

Az eddig is közismert volt, hogy a Google bizonyos esetekben a 302-es átirányításokat 301-es átirányításként kezeli, ám ez most új információ.

hirdetés

Az egyelőre nem ismert, hogy a 302-es átirányítás során vész-e el a linkerőből. Korábban, még 2010-ben Matt Cutts úgy nyilatkozott, hogy a 301-es átirányítás során valamennyi linkerő elvész, de azt nem tudjuk azóta változott-e a helyzet.

A tegnapi napon a Google nyilatkozott a HTTP-HTTPS váltás kapcsán is, és azt mondták, hogy akár 301-es, akár 302-es átirányítást alkalmazunk, ilyen esetben nem csökken oldalunk linkereje.

Az átirányításokat akkor használjuk jellemzően, ha oldalunk korábbi tartalma egy új URL-re került és mind a felhasználókat, mind a Googlebot-ot az új címre akarjuk irányítani.

Erre a célra a 301-es átirányítás a legmegfelelőbb.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.