Kezdőlap » Keresőoptimalizálás » Google: a biztonságos kapcsolat (https) rangsorolási tényező lett!
Keresőoptimalizálás

Google: a biztonságos kapcsolat (https) rangsorolási tényező lett!

htps biztonságos kapcsolat

A Google bejelentette, hogy a biztonságos http kapcsolatot használó weboldalak mostantól előnyt élveznek a rangsorolási algoritmusában.

A Google augusztus 6.-án jelentette be webmester blogjában, hogy mostantól a https, tehát biztonságos kapcsolatot használó weboldalak előnyt élveznek a Google rangsorolási algoritmusában. A Google nyilatkozata szerint hónapok óta tesztelnek egy olyan algoritmus változatot, amelyben ez a szempont is a rangsorolási algoritmus része, és a tapasztalataik pozitívak voltak, ezért ezt a módosítást átvitték a nyilvános keresésekre is.

A nyilatkozat szerint ez a módosítás igen csekély hatással jár a találati listára, a keresések kevesebb, mint 1%-át érinti és egyelőre kisebb súllyal esik latba, mint más szempontok, így például a minőségi tartalom.

A nyilatkozat szerint a Google ösztönözni szeretné a webmestereket a https protokol használatásra, éppen ezért a jövőben elképzelhető, hogy növelik a biztonságos kapcsolat jelentőségét a rangsorolási algoritmusukban.

Az elkövetkező hetekben a Google részletes tanácsokkal jelentkezik majd, ami megkönnyíti a webmestereknek az átállást a biztonságos kapcsolatra. A nyilatkozat szerint a biztonságos internezés kiemelt fontosságú a Google szemében, ezért is döntött úgy, hogy a rangsorolási algoritmusában is helyt ad ennek a szempontnak.

A keresőoptimalizálók részére a Google döntése nem volt váratlan. Matt Cutts a Google webspam osztályának vezetője már márciusban nyilatkozott arról, hogy szeretné, ha az algoritmus részévé válna a biztonságos kapcsolat még az idei évben. Nemrégiben a webmester eszközök is több adatot szolgáltat a https kapcsolatról, így azt lehet mondani, hogy a Google indirekt módon már jelezte a várható módosításokat.

hirdetés

Bár a Google nyilatkozata szerint a módosításnak csekély, 1% alatti a hatása, ez valójában nem minősíthető elhanyagolhatónak, a rendszeres kisebb Panda frissítések is hasonló nagyságrendű hatással jártak a múltban.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.