Kezdőlap » Linképítés » A Google most már a moz.com-os linkeket is bünteti.
Linképítés

A Google most már a moz.com-os linkeket is bünteti.

Google PageRank büntetés

A héten a Google több webmesternek is figyelmeztetést küldött ki, amelyben arra figyelmeztette őket, hogy a moz.com-on lévő linkjük természetellenes és megsérti a Google irányelveit.

Aki esetleg nem ismerné a moz.com talán a világ legismertebb online marketing témájú oldala, amelynek blogoldalán rendkívül színvonalas írások találhatóak keresőoptimalizálás, és online marketing témában.

A moz.com blogjában szerkesztőségi cikkek épp úgy megtalálhatóak, mint a felhasználók által beküldött írások.

A Google most az egyik ilyen blogbejegyzésben található link miatt küldött figyelmeztetést a weboldal tulajdonosának, amely a Google véleménye szerint sérti a Google irányelveit. Az ilyen típusú figyelmeztetések manuálisan készülnek, azaz egy Google alkalmazott választja ki és küldi ki a linkeket, tehát nem algoritmikus figyelmeztetésről van szó.

Mi a gond mindezzel? Nos, több dolog is. A moz.com-on található valamennyi írás szigorú szerkesztőségi ellenőrzésen esik át, ahol nem csak az írást, hanem valamennyi linket is manuálisan ellenőriznek. Az oldalra kizárólag értékes minőségi írások kerülhetnek ki. Nincs szó fizetett linkekről, tehát semmi manipuláció nincs jelen.

Sőt, amikor Matt Cutts írt a vendégblogolás haláláról, a moz.com vezetősége e-mailben kereste meg a Google Webspam osztályának vezetőjét Matt Cutts-ot, aki e-mailben válaszolt és azt mondta, hogy a moz.com vendégblogja és linkje, éppen annak magas színvonala miatt rendben van.

hirdetés

Ennek ellenére a Google most mégis természetellenesnek minősített egy ilyen linket. A Google részéről ez a hozzáállás gyakorlatilag azt jelenti, hogy bármely linket minősíthet természetellenesnek, nincs igazán biztonságosnak tekinthető link.

A moz.com esete nagyon komoly vitákat váltott ki a keresőoptimalizálási szakmában. Egyesek szerint nem a konkrét linkkel van a gond, hanem az adott oldal linkprofiljával, ám a többség szerint a Google elvetette a sulykot.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.