Kezdőlap » Google » Google: ne szerezz linket cikkgyűjtő oldalakról
Google Linképítés

Google: ne szerezz linket cikkgyűjtő oldalakról

Matt Cutts Google alkalmazott

Matt Cutts tegnap egy rövid videóval jelentkezett, amelyben azt javasolja, hogy ne szerezzünk linkeket cikkgyűjtő oldalakról.

Idehaza viszonylag szerény hagyományai vannak a cikkgyűjtő oldalaknak, azonban külföldön igen nagy, az egyik legismertebb az Ezine.
Matt Cutts a Google webszemét elleni osztályának vezetője most arra a kérdésre adta meg a választ, hogy érdemes-e ilyen helyekre cikket írni és benne linket elhelyezni?

A rövid válasz, amit Matt a Twitteren is megosztott az egyértelmű nem volt. Videóüzenetében kicsit árnyaltabban fogalmazott, és azt mondta, hogy ő nem javasolja az ilyen módon történő linképítést. Fontos hangsúlyozni, hogy nem mondja azt, hogy ez büntetést eredményezne, inkább csak kevéssé hatékonynak találja, és az egyre sűrűbb spam tartalom miatt nem javasolja.

Érdekes megfigyelni, hogy az elmúlt egy évben a Google és Matt Cutts egyre több mindenre mond határozott nemet. Korábban a sajtóközleményekre, most a cikk gyűjtőoldalakra nem is olyan régen pedig a vendégbloggolásra.

A tendencia elég egyértelmű, és a Google szándékai is, azaz minden eszközt bevet a természetellenes linképítés ellen. A találati rangsorban felállításában a linkek és a horgonyszövegek még mindig előkelő helyet foglalnak el, így a Google igyekezete érthető.
Mindez persze nem jelenti azt, hogy a linképítés halott, inkább csak azt, hogy a spam jellegű és alacsony színvonalú linképítés halott.
A videó alább megtekinthető:

hirdetés
Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések, a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.