Kezdőlap » Keresőoptimalizálás » Google: Pingvin algoritmus és Webmestereszköz hírek
Keresőoptimalizálás

Google: Pingvin algoritmus és Webmestereszköz hírek

Google algoritmus frissítés

Ma is tart a nagy keresőmarketing konferencia Izraelben, amelyről újabb és újabb hírek érkeznek a Google háza tájáról.

Pingvin algoritmus

Természetesen a konferencián Gary Illyésnek feltették a kérdést, hogy mikor érkezik a Pingvin algoritmus, ám Illyés kitért a válasz elől, pontosabban megerősítette, hogy a terv az, hogy az év vége előtt lefuttassák a Pingvin algoritmust. Arra vonatkozóan, hogy ez novemberben, vagy decemberben történik-e meg, Gary Illyés nem akart, vagy nem tudott válaszolni.

Arra a kérdésre, hogy a következő frissítés vajon valóban a folyamatos verziót hozza, Gary Illyés azt válaszolta, hogy ez van tervbe véve, de garantálni azért nem tudja. „Sose lehet tudni”, van egy vészforgatókönyv is, amely szerint lefuttatnak egy hagyományos adatfrissítést, de a terv a folyamatos algoritmus.

Ez a korábbi véleményekhez képest visszalépés, és a Google tipikus kommunikációs hintájának tökéletes példája. A terv tehát a folyamatos Pingvin algoritmus az év vége előtt, de „sose lehet tudni”.

Webmestereszközök-fejlesztése

A konferencián Michael Fink A Search Console termékmenedzsere ismertette a Google azon terveit, hogy miképpen fejlesszék tovább a korábbi Webmester Eszközöket. Ezek között az alábbiak szerepeltek:

– egy évnyi adat a keresési forgalomról, kulcsszavakról

hirdetés

– sokkal pontosabb hibajelentések

– élő szerver monitorozás

– figyelmeztetés a helyezészuhanásról

– Search Console az alkalmazások számára

A SeroundTable oldalán szavazni is lehetett a javaslatokról, ezek alapján a szavazók fele az egy évnyi keresőadat mellett voksolt, és népszerű volt még a figyelmeztetés a helyezészuhanásról opció is.
Azt, hogy ezek a fejlesztések mikor, vagy ezekből melyik valósul meg, nem lehet tudni.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.