Kezdőlap » Keresőoptimalizálás » Google találati rangsor: a legfontosabb a link és a tartalom
Keresőoptimalizálás

Google találati rangsor: a legfontosabb a link és a tartalom

SEO 2016

A Google első ízben ismerte el, hogy rangsorolási algoritmusában a linkek és a tartalom a legfontosabb tényezők.

Bár a keresőoptimalizálással foglalkozók 99%-a számára ez nem titok, mégis érdemes hangsúlyozni, hiszen a Google most első ízben ismerte el, hogy a linkek és a tartalom a legfontosabb tényező a találati rangsor felállításakor. A harmadik, de lényegesen kisebb súlyú tényező a RankBrain algoritmus.

Ez az információ Andrei Lipattsevtől származik aki a Google vezető mérnöke (Search Quality Senior Strategist). Lipattsev mindezt a WebPromo által szervezett Hangouton mondta el, amikor számos neves SEO szakértő kérdezte a Google algoritmusairól.

A konkrét kérdést Amon John tette fel:

„Hasznos lenne számunkra, ha tudnánk, mi a két legfőbb rangsorolási tényező. A weboldaltulajdonosok jobb weboldalakat tudnának építeni..”

Andrei Lipattsev egyértelműen válaszolt:

hirdetés

„Elmondhatom mik azok. Ezek a tartalom és az oldaladra mutató linkek”

Arra a kérdésre, hogy ez sorrendiséget is jelent-e, Lipattsev azt mondta, nincs sorrendiség.

A Google korábban nyilatkozott arról, hogy bizonyos keresések esetén a RankBrain algoritmus a harmadik legfontosabb rangsorolási tényező, bár ez nem önálló tényező, hanem a meglévő rangsorolási tényezők újrasúlyozását jelenti valójában.

Bár a Google bejelentésében valójában nincs igazán meglepő dolog, mégis jelentős dolog, hiszen több mint 15 évet kellett rá várnunk, hogy a Google elismerje, mely két tényező a legfontosabb a találati rangsor összeállításakor.

Andrei Lipattsev az interjúban több más érdekes kérdésről is beszélt, igyekszünk ezeket feldolgozni, és a napokban beszámolni róla.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.