Kezdőlap » E-gazdaság » Hamisítják a NAV weboldalát, évek óta működik a nav.hu áloldal!
E-gazdaság

Hamisítják a NAV weboldalát, évek óta működik a nav.hu áloldal!

nav oldala

A Nemzeti Adó és Vámhivatal figyelmeztetést adott ki, mivel weboldalát egy-az egyben hamisítják, és az a megtévesztő nav.hu weboldalon érhető el.

A NAV hivatalos weboldala a gov.hu tartománya tartozik, tehát a nav.gov.hu oldalon érhető el. A Nemzeti Adó és Vámhivatal kijelentette, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket, és felhívta arra is a felhasználók figyelmét, hogy a weboldal tartalmáért nem tud felelősséget vállalni, és arról akár kártékony programok is kerülhetnek a felhasználó gépére.

A hamis nav.hu oldalon egyébként igen sok reklámbanner is található, pillanatnyilag Adsense reklámbannerek. Az oldal célja nyilvánvalóan a bevételszerzés. Kérdés, hogy ilyen taktikával milyen hosszú ideig lehet fenntartani a weboldalt.

A nav.hu domaint jelenleg egy magánszemély nevére van regisztrálva (forras: domain.hu): (törölve), gyöngyöspatai lakos, aki egy kreatív ügynökségnél van kontaktszemélynek megadva. Tekintve a címet, esetlegesen előfordulhat, hogy nem valós személy van a domaintulajdonosi név mögött.

Az oldal egyébként nem újkeletű. A Web-archives adatai alapján már 2013-ban és 2014-ben is félrevezető tartalom volt az oldalon, ám akkor még nem egy-az egyben másolta a nav.gov.hu oldalát. A mostani verzió 2014. január 7-étől észlelhető elsőként. Az első NAV-hoz hasonító felület 2012 tavaszán jelent meg az oldalon, ahol már ekkor is bannerhirdetések voltak megtalálhatóak.

nav.hu

hirdetés

A Similarweb adatai alapján egyébként az oldal forgalma havi 30 ezerre tehető, és bár ezek a statisztikai adatok nem túl megbízhatóak, azonban azt jelzik, hogy a kedvező domainnév ellenére nem generálhatott túl jelentős forgalmat az oldal, és a reklámbevételei is meglehetősen alacsonyak lehettek.

A NAV egyébként már 2011-ben is próbálta megvásárolni a domaint a tulajdonosától, ám akkor nem sikerült megegyezniük, ám akkor még nem volt sok tartalom az oldalon.

Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.