Kezdőlap » Domain » Hogyan állapítsam meg egy domainről, hogy mennyit ér?
Domain

Hogyan állapítsam meg egy domainről, hogy mennyit ér?

domain piac

Újabb videóval jelentkezett Matt Cutts a Google webspam csapatának vezetője, ezúttal érdekes kérdést feszegetve. Hogyan állapíthatom meg, hogy a vásárolt domainnek milyen a múltja?

Matthez azzal a kérdéssel fordult egy weboldaltulajdonos, hogy miképpen ellenőrizheti, a vásárlás előtt, hogy egy eladásra kínált domainnek, milyen a múltja? A közelmúltban ugyanis vett egy domaint, amiről csak később derült, ki, hogy korábban spam oldalként működött.

Első lépésben Matt azt javasolja, hogy futtassunk le egy site:domainev.hu keresést a Google keresőjében (egybeírva, tehát ne legyen szóköz!). Ha nem kapunk találatot, annak ellenére, hogy az oldalon van tartalom, akkor az egy nagyon rossz jelzés – mondja Matt.

A következő lépés, hogy rákeresünk a domain nevére, a domainvégződés nélkül, tehát ite, az ite.hu helyett. Az így kapott eredmény jól mutatja az oldal hírnevét (érdemes összehasonlításként olyan nagy oldalakra is elvégezni ezt a tesztet, mint az index, origo, esőtánc, stb.)

A harmadik javaslat az archive.org oldal, ahol visszanézhető egy-egy oldal múltja, és tartalma, így a korábbi spam tartalom is látható. Célszerű még vásárlás előtt az oldal látogatottsági adatait is kikérni.

Matt szerint ezzel a néhány módszerrel gyorsan és hatékonyan ellenőrizhetjük egy oldal múltját, és képet kaphatunk az oldal értékéről is. Mi csak annyit teszünk hozzá, hogy mielőtt vásárlásba fognánk, ezek a lépések csak a kezdetet jelentik, de a rossz vételek jelentős része ezekkel a módszerekkel valóban hatékonyan kiszűrhetőek.

hirdetés

Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.