Kezdőlap » Google » Itt a Google Galamb (Pigeon) algoritmus a helyi kereséseknél
Google

Itt a Google Galamb (Pigeon) algoritmus a helyi kereséseknél

Google Pigeon - Galamb algoritmus

A múlt héten a Google ismét jelentős algoritmus frissítést hajtott végre, amely a helyi kereséseket érinti, és egyelőre csak angol nyelvterületen (és úgy tűnik csak az USÁ-ban) élesedett. De érdemes rá idehaza is felkészülnünk. Itt a Google Galamb algoritmus.

Jelentős algoritmusmódosítást hajtott végre a Google, a helyi keresések rangsorolási módszerében július 24/25-én. Úgy tűnik az algoritmus nem büntetéseken alapul, hanem alapjaiban változtatta meg a helyi keresések rangsorolási szempontjait. A változást a Google egyelőre csak angol nyelvterületen futtatta le, így idehaza egyelőre nem észlelhető a változás.

A külföldi tapasztalatok szerint az algoritmus módosítás a Google Térképes és Webes kereséseket is érinti. A Google nem adott hivatalosan nevet az algoritmusnak, de az egyik legnagyobb szaklap Pigeon-nak azaz Galamb algoritmusnak nevezte el, utalva arra, hogy a galamb a városok közismert állata.

A Google nem nyilatkozott arról, hogy a keresések hány százalékát érintette az algoritmus módosítás, de a hatások jelentősnek tűnnek. A cég szerint az új algoritmus a webes kereső több száz rangsorolási tényezőjét veszi figyelembe, beleértve a Knowledge Graph adatait, szinonimákat és a nyelvhelyességet is.

Arra vonatkozóan, hogy a Google a többi nyelvterületen, így idehaza is mikor tervezi lefuttatni az algoritmust, egyelőre nincs információ. A pontos hatások egyelőre még nem világosak, amint további információkhoz jutunk, beszámolunk a fejleményekről.

hirdetés

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

1 hozzászólás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.