Kezdőlap » Keresőoptimalizálás » Jelentős algoritmus frissítés a Googlenál?
Keresőoptimalizálás

Jelentős algoritmus frissítés a Googlenál?

Google büntetés

Bár a nemzetközi oldalak még nem számoltak be, úgy tűnik az elmúlt napokban jelentős változtatásokat hajtott végre a Google az algoritmusában. A változtatások az eddigi adatok alapján Pingvin jellegűek.

Több algoritmus figyelő is jelezte, hogy február 3-5 táján ismét jelentős mozgások történtek a Google találati listáján. Több általunk kezelt kulcsszónál mi is jelentős változásokat figyeltünk meg. Bár az adatok nem egyértelműek, úgy tűnik az algoritmus a túloptimalizált oldalakat szűrte ki és a természetes linkprofilú oldalakat jutalmazta.

Page Layout algoritmus

Matt Cutts ma tweetelte ki, hogy a Google harmadik alkalommal lefuttatta a Page Layoutnak nevezett algoritmusát, amely elsősorban a weboldalak megjelenését értékeli, és a hajtás feletti rész információtartalmát, valamint a reklámok arányát. Ha túl sok reklám van a hajtás felett, akkor az oldalt érintheti a büntetés.

Az eddigi adatok alapján azonban a hatás igen kicsi volt, és feltehető, hogy nem csak ez az algoritmus futhatott le, azaz a hazai hatások nem csak, vagy nem elsősorban ennek az algoritmusnak tudható be.

A nemzetközi webmester fórumokon is sokan számoltak be forgalomváltozásról, de a helyzetet bonyolítja, hogy a napokban a Google Analyticsnél is hibák jelentkeztek.

hirdetés

Hogy pontosan mi volt a háttérben és mit jutalmazott és mit büntetett a Google egyelőre nem lehet tudni, amint pontosabb információink lesznek, jelentkezni fogunk.

Nektek van tapasztalat/vélemény?

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések, a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.