Kezdőlap » Domain » Most már domaint is regisztrálhatunk a Googlenál
Domain

Most már domaint is regisztrálhatunk a Googlenál

legerősebb domanek

Ismét új szolgáltatási területre tört be a Google, most már domaint is lehet regisztráltatni nála. Isten veled domain regisztrátorok?

A Google+-on jelentette be a keresőóriás, hogy ezentúl újabb szolgáltatást nyújt bárki számára, mostantól domaint is regisztrálhatunk a Google-on keresztül. A szolgáltatás egyelőre csak béta üzemmódban üzemel, és egyelőre csak meghívásos alapon érhető el, de nagyon úgy néz ki, hogy a cég egy komplett domain regisztrációs üzletágat épít ki. Lásd: https://domains.google.com/about//

Az oldal alapján lehetőség lesz a domaineket kezelni, illetve át is vinni a Googlehoz. A tervek szerint a Google 12 dolláros áron, azaz mintegy 2500 forintért regisztrálja majd a domaineket, ami igen kedvező árnak mondható. A privacy beállítások ingyenesek lesznek, korlátlan aldomain, e-mailcím járhat majd a regisztrációhoz.

A Google már 2004 óta domain regisztrátor, amire akkor vélhetően az adathozzáférés miatt volt szüksége. Most azonban ez a szolgáltatás jól illeszthető a Google cégem és más Google-s alkalmazásokhoz. Az egyelőre nem nyilvános, hogy mely domainvégződések lesznek elérhetőek a Googlenál, de valószínű, hogyha a cég komolyan gondolja, akkor a legtöbb végződés elérhető lesz náluk.

A cég a piaci fölényét kihasználva komoly versenytársa lehet a külföldi nagy, de akár a hazai kisebb regisztrátoroknak is.

hirdetés

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.