Kezdőlap » Google » Matt Cutts: fel fogunk lépni az automatikusan generált tartalmak ellen
Google Keresőoptimalizálás

Matt Cutts: fel fogunk lépni az automatikusan generált tartalmak ellen

Matt Cutts Google alkalmazott

Matt Cutts, a Google webszemét elleni csapatának vezetője a legfrissebb videójában arról beszélt, hogy a Google fel fog lépni az automatikusan generált tartalmak ellen.

Miről is van szó? Léteznek olyan weboldalak, amelyek egy program segítségével automatikusan generálnak le oldalakat, az alapján, hogy az emberek milyen kifejezésekre keresnek rá a keresőkben. Például tegyük fel, hogy a keresőben “szürke macskát tisztítása” kifejezést írjuk be, és ezek az oldalak erre generálnak le tartalmat, például azzal a szöveggel, hogy “elnézést kérünk, de nincs tartalmunk a szürke macskák tisztítása témakörben”

Nyilvánvalóan ezeknek az oldalaknak a felhasználók szemében nincs értéke, ám az oldalon elhelyezett sok reklám miatt, működtetésük rövid távon jövedelmező lehet.

Matt Cutts videójában arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel ezen oldalak teljesen értéktelenek, és egyértelműen a találati lista manipulálása a célja, büntetésre számíthatnak. Azon webmesterek számára, akik ilyen tartalmakat nyújtanak azt javasolja, hogy ne engedjék leindexeltetni ezeket az oldalakat, így a büntetés is elkerülhető.

hirdetés

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

1 hozzászólás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  • Nagyon helyes, ezeket az oldalakat tűzzel-vassal irtani kell, mert teljesen haszontalanok, csak szemetelik a találati listát.