KeresƑoptimalizálás

Mi lesz veled Google Authorship?

E gazdasĂĄg

MĂĄr beszĂĄmoltunk rĂłla, hogy a jövƑ Ă©vben 15%-kal csökkenni fog az Authorship megjelenĂ©sek arĂĄnya a talĂĄlati listĂĄn, de Ășgy tƱnik nem ez az egyetlen gond a Google szerzƑsĂ©ggel.

Matt Cutts a Pubcon konferenciĂĄn szĂĄmolt be arrĂłl, hogy a Google tervei szerint jövƑre 15%-kal szƱkĂ­ti az Authorship megjelenĂ©seket a talĂĄlati listĂĄn (ezek a szerzƑk kis arckĂ©pei a talĂĄlatok mellett).

Matt indoklĂĄsa szerint erre azĂ©rt van szĂŒksĂ©g, hogy a valĂłdi elismertsĂ©ggel Ă©s bizalommal rendelkezƑ szemĂ©lyek jelenjenek meg a talĂĄlati listĂĄn. A törekvĂ©s Ă©rthetƑ, hiszen bĂĄrki regisztrĂĄlhat a Google+ oldalra, Ă©s összekötheti cikkeit, Ă­gy könnyedĂ©n megjelenĂ­theti arckĂ©pĂ©t a talĂĄlati listĂĄn, ami lĂ©nyegesen jobb ĂĄtkattintĂĄst eredmĂ©nyezhet.

A Google szemszögĂ©bƑl ezzel az a gond, hogy nehĂ©z megĂĄllapĂ­tani, ki a valĂłdi elismert szemĂ©ly a tĂ©makörben, mĂĄsrĂ©szt, Ă©s ez mĂ©g nagyobb gond, nagyon sokan nem hasznĂĄljĂĄk ki a lehetƑsĂ©get. Neves közĂ©leti szemĂ©lyisĂ©gek, Ă­rĂłk, tudĂłsok, de mĂ©g a tech szfĂ©ra rĂ©sztvevƑi is hiĂĄnyoznak a Google+-rĂłl, Ă­gy a Google a talĂĄlati listĂĄn nem tudja ilyen formĂĄban kiemelni a valĂłban neves szerzƑk cikkeit. Mindez persze ronthatja a talĂĄlati lista minƑsĂ©gĂ©t is, mert egy gyengĂ©bb szerzƑ elƑnyhöz juthat a Google Authorshipen keresztĂŒl.

seo hirdetes

Ezt a dilemmĂĄt pedig mĂ©g a Goolge sem tudta feloldani, hiszen a Google+ felhasznĂĄlĂłinak szĂĄma mĂ©g mindig csekĂ©ly. LehetsĂ©ges alternatĂ­va lehetne a közössĂ©gi kapcsolatok feltĂĄrĂĄsa, ezen dolgozik is a Google, de egyelƑre ez sem tökĂ©letes megoldĂĄs.

AJ Kohn vette Ă©szre, hogy a Google Authorship program vezetƑje Othar Hansson fĂ©l Ă©ve mĂĄr mĂĄs projekten dolgozik, Ă©s nem Ƒ az egyetlen, aki elhagyta a programot.

Mindez jelentheti azt, hogy a Google Authorship program a jelenlegi formĂĄjĂĄban halott, de mindez csak egy hipotĂ©zis, Ă©s vĂ©lhetƑen a szerzƑsĂ©g ha nem is jelenlegi formĂĄban, de egyre fontosabb szempont lesz a Google szemĂ©ben. A Google+ önmagĂĄban nem adott elegendƑ informĂĄciĂłt a szerzƑi rang megfelelƑ feldolgozĂĄsĂĄhoz, de ha a Google hatĂ©konyabb lesz a közössĂ©gi Ă©s egyĂ©b adatok feldolgozĂĄsĂĄban, akkor vĂ©lhetƑen a szerzƑsĂ©g Ășjra feltĂĄmad, sokkal megbĂ­zhatĂłbb formĂĄban.

Ez a cikk is Ă©rdekelhet

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>