Kezdőlap » Keresőoptimalizálás » Módosultak a Google irányelvek: ne blokkold a CSS, JS fileokat!
Keresőoptimalizálás

Módosultak a Google irányelvek: ne blokkold a CSS, JS fileokat!

Google Webmester eszközök

A Google bejelentette, hogy módosította a webmestereknek szóló irányelveit. A leírtakat érdemes figyelembe venni, mert kihathatnak a helyezésre is.

A Google hivatalosan is közölte, hogy változtatott a webmestereknek szóló irányelveken. Ezek szerint a CSS és Javascript fileok elérésének blokkolása negatívan hathat ki az oldalak indexelésére és ezáltal a rangsorolásukra is.

Pierre Far, a Google Webmestert Rend Elemzője azt nyilatkozta, hogy: ”az új irányelvek azt javasolják, hogy engedélyezni célszerű a Google robotja számára a Javascript CSS és kép fileok elérését, azért, hogy a Google jól tudja beolvasni és indexelni a weboldalt.”

Amennyiben ezen fileok elérése blokkolva van, az gátolja az oldal beolvasását, indexelését, és ezáltal károsan hathat ki a helyezésre is.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a Google robotja jól tudja az oldalt beolvasni? Hónapokkal ezelőtt a Google új eszközt aktivált a Webmester Eszközökben, ami a Feltérképezés/Megtekintés Googleként menüpont alatt érhető el.

Itt a lekérés és megjelenítés menüpont alatt mindenki ellenőrizheti, hogy a Google hogyan látja a weboldalunkat. A lekérés általában néhány percet vesz igénybe és azt is megadhatjuk a Google számára, hogy a mobilnézetre, vagy asztali nézetre vagyunk-e kíváncsiak.

hirdetés

Érdemes ezzel az eszközzel ellenőrizni weboldalunkat, és ha problémát észlelünk, akkor javítani azt.

A Google egyébként már korában is felhívta a figyelmet, hogy ne gátoljuk ezen fileok elérését, ám akkor az még csak javaslat volt. Most már hivatalos formában is része a Google irányelveinek. A Megtekintés Googleként eszköz idén május végén lépett életbe valamennyi webmester fiókjában.

És egy kis érdekesség a végére: A cikk szerzője Pierre Far az Authorship kódját az alábbi módon adta meg:

Posted by <a href="http://google.com/+PierreFar?rel=superauthor">Pierre Far</a>, Webmaster Trends Analyst</span></div>

Ha már ők is játszanak az Authorship címkékkel, az a szerzőség biztos végét jelzi.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.