Kezdőlap » Linképítés » Nagy vendégblog hálózatot büntetett le a Google
Linképítés

Nagy vendégblog hálózatot büntetett le a Google

vendég bejegyzés, azaz bloggolás

Büntetős kedvében van a Google. Ma kora hajnalban az egyik legismertebb vendégblog hálózatot büntette le a Google.

Matt Cutts, a Google webspam elleni osztályának vezetője Twitter üzenetben jelentette be, hogy lebüntették az egyik nagy vendégblog hálózatot, de nem nevesítette melyikről van szó.
Matt már januárban a vendégbloggolás haláláról írt, ami elég nagy felháborodást keltett a webmesterek körében, és mi is beszámoltunk róla. Most cselekvésre is elszánta magát a Google.

A januári figyelmeztetések ellenére a vendégbloggolás élt és virult, és szépen hozta a helyezéseket, ám a mai napon ez részlegesen megváltozott, az egyik nagy hálózat büntetésével. Ez volt ugyanis az első ismert Google akció a vendégbloggolás ellen.

Matt Cutts nem közölte melyik hálózatról van szó, ám a webmester közösség hamar kiderítette melyik oldalról van szó. Ez pedig nem más, mint a MyBlogGuest.com oldal, amit a legtöbb keresőoptimalizáló ismer (az oldal révén kb 260 ezer cikk született). Az oldal bevallott célja a blog tulajdonosok és a vendégbloggerek összehozása, ám hivatalosan csak a Google irányelveinek megfelelő.
Az oldal tulajdonosa, aki neves SEO szakértő, nemrégiben kelt ki egy cikkben a Google ellen, éppen a vendégbloggolás büntetése miatt.
A bejegyzés elég nagy port kavart, és talán nem véletlen, hogy a Google pont ezt a vendégblog hálózatot büntette le elsőként.

Ann Smarty szintén Twitterben jelentette be, hogy ők voltak az a vendégblog hálózat, amelyet a Google lebüntetett, de véleménye szerint ez csak az oldalukat érintette, a publikálókat nem.

Érdekes történet, különösen, hogy azt a bloghálózatot büntette a Google, amely kikelt a Google ellen. Óvatosan a kritikákkal? Vagy, ahogy Ann Smarty fogalmazott a Google nem maga az Internet, hanem csak része annak, és nélküle is lehet boldogulni?

hirdetés

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

1 hozzászólás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  • “Ann Smarty szintén Twitterben jelentette be, hogy ők voltak az a vendégblog hálózat, amelyet a Google lebüntetett, de véleménye szerint ez csak az oldalukat érintette, a publikálókat nem.”

    Közben már úgy fest, hogy mégis

    searchengineland.com/googles-matt-cutts-implies-myblogguest-publishers-will-receive-penalties-many-begin-receiving-manual-action-notifications-187122