Kezdőlap » Egyéb » Hivatalos! Nincs többé Google Panda algoritmus!?
Egyéb

Hivatalos! Nincs többé Google Panda algoritmus!?

Google Panda vége

Nagy bejelentést tett ma a Google. A Panda algoritmus az alapalgoritmus része lett. Lássuk mit jelent mindez!

Az alapalgoritmus része

A tegnapi napon a Google a TheSemPost keresőoptimalizálási portálnak adott interjúban jelentette be, hogy a Panda algoritmust beleolvasztották az alap rangsoroló algoritmusukba.

A hivatalos nyilatkozat szerint:

„A Panda egy algoritmus, ami az oldalak egészét értékeli, és amely mára a rangsorolásunk egyik legfontosabb alapjává vált. A Panda az oldalak minőségét értékeli, amelyről bővebben útmutatónkban olvashatsz. A Panda lehetővé teszi, hogy a Google a minőséget is figyelembe vegye a rangsorolásnál”

A tegnapi bejelentés először nem is vált hírré, mert a hétvégi algoritmusfrissítés eseményei elnyomták a szaksajtóban, azonban mára robbantott és vezető hírré vált.

A hírt Gary Illyés is megerősítette azáltal, hogy a Jennifer Slagg által írt cikket ajánlotta:

hirdetés

„Szeretnél többet tudni a Pandáról? Persze. Jennifer Slegg kérdéseire válaszoltunk, és a végeredmény briliáns lett.”

Reakciók

A hírre már többen is reagáltak. Barry Schwartz azt emelte ki, hogy az utolsó Panda 4.2. július 18-án indult útjára, és akkor a Google ígérete szerint technikai okok miatt lassú lefutású volt.

Vélhetően ez volt az utolsó alkalom amikor a Panda algoritmus lefutott, vagy ez lehetett a folyamat, amikor a Panda algoritmust az alapalgoritmus részévé tették.

Glenn Gabe elismert szakértő úgy kommentálta a bejelentést, hogy mostantól nem mondhatjuk azt, hogy egy oldalt a Panda algoritmus érintett, mivel az már része a Google alapalgoritmusának.

Érdekes ugyanakkor, hogy éppen ő az , aki több példával is illusztrálja, hogy a hétvégi algoritmusfrissítés, hogyan hatott ki a korábban Pandával büntetett oldalakra. Elképzelhető tehát, hogy a Panda beolvasztása éppen a hétvégén történt meg, és ez mozdította el ezeket az oldalakat? Pontos választ egyelőre nem tudni.

A Panda oldalak mozgását mások is megerősítették. A kérdés az, hogy vajon mostantól a Panda algoritmus folyamatosan fut-e azáltal hogy része lett az alapalgoritmusnak, vagy sem? Remélhetőleg az elkövetkező hetekben erre is kapunk választ a Google-tól.

Frissítés

Az elmúlt órákban egyre nagyobb vita bontakozott ki arról, hogyan kell értelmezni az elhangzott mondatokat. Egyesek szerint a helyes értelmezés az, hogy a Panda az alapalgoritmus része lett, mások szerint a mondatok úgy értelmezendőek, hogy a rangsorolás alapját jelentik. Az első értelmezést támogatja a a SER, a theSemPost, Glen Gabe csak hogy néhány forrást említsünk. Vita van arról is, hogy a Panda folyamatos futású lett-e? Ezt Glenn Gabe cáfolta, és holnapra pontosítást ígért az ügyben.

Frissítés 2:

John Mueller ma hajnalban megerősítette, hogy a Panda valóban az alapalgoritmus rész lett, ezzel a bizonytalanságokra pont került. Részletek ma délután.

A következő napokban igyekszünk egy nagyobb cikkel jelentkezni, amiben összefoglaljuk részletesen a tudnivalókat a Panda algoritmusról, amely, mint ma megtudtuk már része a Google alapalgoritmusának.

Aki esetleg nem ismerné, a Panda a Google 2011-ben indított algoritmusa, amely a weboldalakat minőségük alapján értékeli.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.