Kezdőlap » Keresőoptimalizálás » Nyelvspecifikus algoritmus-módosítás a Google-nál
Keresőoptimalizálás

Nyelvspecifikus algoritmus-módosítás a Google-nál

Google Pingvin 4

Néhány napja számottevő algoritmusfrissítés volt a Googlenál, bár hivatalos bejelentés nem történt.

A múlt héten több érdekesség is történt a Google háza táján.

Nyelvspecifikus algoritmus fejlesztés

Az első, amiről érdemes szót ejteni, hogy Japánban terület specifikus algoritmusfrissítés történt. Ez azt jelenti, hogy módosították a keresőalgoritmust, de oly módon, hogy az csak a japán kereséseket érintette.

A változásról a Google hivatalos japán blogoldalán számolt be. A módosítás lényege az volt, hogy továbbfejlesztették a minőséget értékelő algoritmusukat és azok a weboldalak, amelyek gyenge minőségűnek bizonyultak az új algoritmus alapján, hátrébb sorolták.

Igen ritka az utóbbi években, hogy a Google lokálisan módosítja a rangsorolási algoritmusát, de  Kazushi Nagayama a Google japán csapatának tagja megerősítette, hogy a változás valóban csak a helyi, japán keresési találatokat érinti.

A mostani módosítás azért is érdekes, mert alig egy hete jelezte Gary Illyés, hogy a Google arra törekszik, hogy a módosításai egyszerre fussanak le minden nyelven és országban.

hirdetés

A mostani tehát inkább egyedi eset lehet, sem mint általános tendencia.

Linkeket érintő algoritmus módosítás?

Szintén a múlt héten hajtott végre a feltételezések szerint a Google egy jelentősebb algoritmusfrissítést, amely a feltételezések szerint a linkspamet érinthette, esetleg a Privát Blog Hálózatokat (PBN) érinthette.

Az algoritmusfrissítést észlelték a jelentősebb algoritmusfigyelő eszközök is, de ami ennél árulkodóbb, hogy a black hat fórumokon sokan jelezték, hogy a korábbi taktikák mintha nem úgy működnének, mint korábban.

Ezek alapján Barry Schwartz arra gyanakszik, a mostani algoritmusfrissítés a linkekhez és kiemelten a linkspamhez kötődik, de az nem világos, hogy ez a Pingvin algoritmus része, vagy valami teljesen új dologról van szó.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.