Kezdőlap » Google » Panda algoritmus frissítés és Pirate-algoritmus
Google

Panda algoritmus frissítés és Pirate-algoritmus

Google Panda algoritmus

Mozgalmas hétvégénk volt. Pénteken a Pingvin frissült, a friss adatok szerint szombaton pedig a Panda algoritmus is lefutott. És a múlt héten lefutott a Pirates (Kalóz) algoritmus is.

Vasárnap este már beszámoltunk róla, hogy ismét mozgolódott a Google Pingvin 3-as algoritmusa. Külföldön és itthon is változott a találati lista.

Frissült a Panda algoritmus is

Ennél frissebb hír, hogy a szombati napon úgy tűnik frissült a Panda algoritmus is. Több ügyfelünk is jelezte, hogy a szombati napon részlegesen, vagy teljesen helyreállt az oldala. Egyelőre csak két webmester eszközök kivágatott mutatunk, a későbbiekben, amennyiben ügyfeleink is hozzájárulnak részletes elemzéssel is jelentkezünk.

Google Panda algoritmus gyógyulás október 25

A Panda algoritmus tényét egyébként megerősítette Glenn Gabe Panda-specialista is.

A Google tehát szemmel láthatólag már teljesen megkeveri a kártyákat, hiszen szinte egyidőben módosítja, vagy frissíti a Panda és Pingvin algoritmusait. Ezzel az a gond, hogy szinte lehetetlenné teszi a büntetések pontos beazonosítását és igencsak megnehezíti a webmesterek életét.

hirdetés

Pirates (kalóz) algoritmus

És, hogy a képlet még bonyolultabb legyen, a múlt héten a Google lefuttatta a Pirates (Kalóz) algoritmust is. Ennek az algoritmusnak az a célja, hogy a találati listáról száműzze azokat az oldalakat, amelyek a szerzői jogokat vélhetően megsértik.

A Torrentfreak nevű torrent híroldal beszámolója szerint számos torrentoldal forgalma jelentősen csökkent a múlt hét során.

Az Isohunt.to oldal arról számolt be, hogy forgalma megfeleződött a múlt hét során. A Searchmetrics alapítója Marcus Tobber pedig tucatnyi oldalt osztott meg, amelyek forgalma drasztikusan visszaesett az elmúlt napokban. Olyan nagy filemegosztó oldalak találhatóak közöttük, mint a zippyshare, a 4share.com és sokan mások.

A Google két évvel ezelőtt indította útjára elsőként a Pirate algoritmusát, mivel sok kritika érte a szerzői jogok miatt. A Google azóta nem frissítette ezt az algoritmust, ám most közel két év után ismét sort kerített rá. Ez az algoritmus is, akárcsak a Panda és a Pingvin büntetőalgoritmus.

A Searchmetrics elemzése szerint egyes oldalak találati listán való megjelenése 98%-ot zuhant olyan kifejezésekre, mint az online film, letöltés és egyéb kifejezések.

Mozgalmas héten vagyunk tehát túl. A képlet egyre összetettebb, a Google egyre több algoritmust futtat szinkronban, ami miatt a büntetések okának kiderítése is nehezebbé válik. Mindazonáltal az pozitív hír, hogy egyre több nyár végén, ősz elején büntetett oldal tud, ha részlegesen is, de kigyógyulni a Panda büntetés alól, ha a megfelelő lépéseket megteszik.

Azt gondolom, hogy a Panda algoritmus sűrű futása sokkal kedvezőbb a Googlenak is és a webmestereknek is. Itt ugyanis van lehetőség a gyors lépésekre, és a gyors helyreállásra. Ha a Googlnek sikerülne ezt a Pingvin algoritmus esetén is bevezetni, az komoly előrelépést jelenthetne a keresőoptimalizálás számára is.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

1 hozzászólás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.