Kezdőlap » Google » SEO hírek év végén
Google

SEO hírek év végén

Google algoritmus frissítés

Bár közelednek az ünnepek, a Google háza táján továbbra is sok a történés, ebben a cikkben az elmúlt napok fontosabb híreit foglaltuk össze.

Egy éves adatsort kapunk a Search Console-ben

John Mueller beszélt arról a Webmester Hangoutban, hogy a Google csapata aktívan dolgozik azon, hogy a jövőben egy évre visszamenőleg nézhessük vissza, hogy weboldalunk mely kulcsszavakra jelent meg a találati listán, milyen pozícióban és milyen átkattintási arány mellett. A „Keresési Statisztikák” menüpont alatt elérhető adatok keresőoptimalizálási szempontból a leghasznosabb funkciója a Search Console-nak. Eddig 90 napra visszamenőleg kaptunk adatokat, most ígéretet kaptunk arra, hogy 1 évre visszamenőleg állnak majd rendelkezésre adatok.

John Mueller arról beszél, hogy idő kell, amíg az adatokat összerendezik és felhasználói szempontból is meg kell találni azt a megoldást, amivel az egy éves adatsor még kezelhető.

Noha a Google erről már 2013-ban is beszélt, de a mostani kommunikáció arra utal, hogy valóban a célegyenes közelében vagyunk.

Search Console: Frissítés helyett megjegyzés

Nekünk is többen jelezték, hogy a Google algoritmus frissítést hajtott végre ekkor és ekkor. Ennek oka, hogy a Search Console indexelési menüpontjában a frissítés kifejezés szerepelt, amikor a Google módosított az adatgyűjtés módján, vagy éppen adathiány lépett fel. Erre a félreérthetőségre reagálva módosította most a Google a „frissítés” szót „megjegyzés”-re.

hirdetés

Google: ritkán fordítunk vissza algoritmust

John Mueller beszélt arról a szokásos Webmester Hangouton, hogy a Google ritkán  fordít vissza algoritmus, de az elő szokott fordulni, hogy az algoritmus egyes részeit kikapcsolják, ha az már nem hatékony.

A visszafordítás itt arra utal, hogy keresőoptimalizálási körökben gyakran találkozunk azzal, hogy egy algoritmus frissítést követően néhány nap, vagy hét múlva visszaáll az eredeti találati lista, ilyenkor beszélünk arról, hogy a Google visszafordította az algoritmus

John Mueller, ezek létét nem cáfolta, de arról beszélt, hogy ritkán fordul elő ilyesmi.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

2 hozzászólás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 • Szia Attila,

  nemrég kezdtem el foglalkozni a webáruházunk optimalizálásával, és nagyon nem értem a Search Consol-ban miért jelez figyelmeztetést a strukturált adatok> hatom részben. Hiányzik:author.
  Illetve 3 hibát jelez a robots.txt tesztelése pontban:
  User-agent: *
  Disallow:/wp-admin/
  Allow:/wp-admin/admin-ajax.php

  Segítségedet köszönöm.

  Üdv,
  Molnár Zoltán