Domain első indexelése (kora)

Írj be legfeljebb 10 domaint, külön soroba tagolva.

Domain korának ellenőrzése

A fenti eszközzel ellenőrizhetjük, hogy mikor történt a domain első indexelése a webes archívumok szerint. Ez a dátum nem fedi le pontosan a regisztrálás dátumát, de ha azt követően felkerült rá tartalom, akkor jellemzően maximum egy-két hónapos pontatlansággal jelzi a domain korát. Fontos látni, hogy a domain törlésre került, és a későbbiekben újraregisztrálták, az eszköz akkor is, az első észlelt taralom dátumát mutatja.

A domain korának jelentősége a keresőoptimalizálásban

Az, hogy a domain korának milyen a jelentősége a keresőoptimalizálás szempontjából máig erősen vitatott a webmesterek körében, és a Google nem nyilatkozott ebben az ügyben egyértelműen. Alapvetően három álláspont van:

1 . a domain korának semmi jelentősége nincs a rangsorolásban

2. a domain korának kis jelentősége van a rangsorolásban

3. a domain korának jelentős szerepe van a helyezésekre

Jól látszik tehát, hogy nagyon eltérnek a vélemények. Mi azon az állásponton vagyunk, hogy ami számít az elsősorban a weboldal kora, és a domain kora csak kis jelentőséggel bír. Ha egy adott domainen már régóta működik ugyan az a weboldal, minőségi tartalommal, természetes linkekkel, az fontos, de ha korábban spam oldal működött rajta, hiába koros a domain, inkább káros ez a hosszú történelem, mintsem hasznos.

Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a domaineket sokszor csak megvásárolják, majd évekig parkoltatják, tehát nem kerül fel rájuk tartalom, ezek hiába a hosszú múlt, így nem sokat érnek. A domain kora helyett tehát inkább figyeljünk a weboldal korára és történetére, ez sokkal fontosabb. A domain kor inkább csak sorvezető lehet, annak aki ismeri az oldalak múltját.

Szerzői jog @ 2014 ITE.hu, Minden jog fenntartva
A weboldal arculatát készítette