Kezdőlap » Google » Teljesen megújult a Google Plus!
Google

Teljesen megújult a Google Plus!

Google plus helyezés

Bemutatkozik az új Google Plus. Ezzel a címmel jelentkezett a Google hivatalos blogja. Újragondolták a Google közösségi médiáját.

A bejegyzés szerint a Google az elmúlt hónapokban azt figyelte, hogyan és mire használják az emberek a Google Plust. Két olyan dolog volt, amire az emberek folyamatosan visszatértek a Google Plusra. Az egyik a Közösségek (Communities), amely átlagosan 1,2 millió új csatlakozással gyarapszik. A másik a Gyűjtemények (Collections), amely bár csak 5 hónapja indult útjára, de még dinamikusabban növekszik.

A bejegyzés szerint legyen szó bármilyen témáról, például a Watch projektről, ahol egy hobbi órás osztja meg régi órákról bejegyzéseit, és amelyet több mint 40 ezren követnek, a Google Plus itt működik. Ezek azok a területek, ahol az emberek visszatérnek, és időt töltenek.

Éppen ezért a Google-nál teljesen újratervezték a Google Plus közösségi oldalukat, ahol a Közösségek és a Gyűjtemények lesznek a fókuszban.

A Google Plus mostantól sokkal egyszerűbbé válik, ahol az érdeklődési kör kerül a fókuszba. Ráadásul az új Google Plusz újratervezésével az sokkal mobil-barátabbá vált, legyen szó Androidról, vagy IoS-ről, kis vagy nagy képernyőméretről.

Ráadásul egyszerűbbé vált a bejegyzések írása, a keresés, és a kapcsolatok építése is. Az új Google Plus nem érhető el azonnal mindenki számára, az új felület megtekintéséhez vagy a Google Plus főoldalán kell a „Let’s Go!” menüpontot választani, vagy akinek ez nem jön be, annak a beállításokban először a Google+ tevékenységek kezelésére kell kattintani, majd a keresősávba, és akkor bejön az új felület (https://plus.google.com/s). Kicsit bonyolult, de vélhetően ez hamarosan automatikusan átvált.

hirdetés

új Google Plus

A Google Plus tehát nem szűnik meg, de teljesen újjáalakul, már nem a Facebook vetélytársa, hanem közösségi tér lesz.

Mi is készítettünk egy közösséget, ahová várunk, minden SEO iránt érdeklődő olvasónkat:

https://plus.google.com/u/0/communities/102771069466011846027

A Google szerint ez még csak első lépés a megújulás útján és folyamatosan dolgoznak az új Google Plus-on.

Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.