Kezdőlap » Tartalommarketing » Újabb bloghálózatot büntetett le a Google
Tartalommarketing

Újabb bloghálózatot büntetett le a Google

vendég bejegyzés, azaz bloggolás

Újabb bloghálózatot büntetett meg a Google, ezúttal a JointPost hálózat és felhasználói kapott manuális büntetést.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Google lebüntette az egyik legismertebb vendégblog hálózatot a MyBlogGuest-et. A tulajdonos Ann Smarty élénken kikelt a Google ellen korábban, és nem sokkal később érkezett is a büntetés.

Érdekes módon a most büntetett hálózat a Joint Post is felemelte a szavát a Google ellen, amiért az rizikósnak minősítette a vendégblogokból érkező linkeket. Nos, a reakcióra nem kellett sokat várni, a Google manuális büntetéssel sújtotta ezt a hálózatot is. Matt Cuts Twitter üzenetben jelezte, hogy: „azok a hálózatok , amelyek azzal hirdetik magukat, hogy nem hagynak nyomot maguk után, olyan mintha vörös zászlót lengetnének a Google előtt”.

Magyarán szólva, ha már ezt csinálják, helyesebb, ha nem ráncigálják az oroszlán bajszát.

A JointPost korábban egy blogbejegyzésben ecsetelte, hogy mennyiben különbözik az ő hálózatuk a MyBlogGuest-étől, hiszen náluk nem kereshető a résztvevők listája, manuálisan ellenőriznek minden tartalmat és linket, és nem hagynak semmilyen nyomot maguk után.

Nos, úgy tűnik ez nem volt elegendő. Nem csak a JointPost kapott azonban büntetést, hanem az oldalon található hozzászólások alapján, azok a blogok is, akik kötődtek a JointPost bloghálózatához. A büntetések manuálisak voltak minden esetben.
Úgy tűnik a Google egyre komolyabban gondolja a manipulatív linkek elleni fellépést, és a célkeresztben most a linkhálózatok, és vendégbloghálózatok állnak.

hirdetés

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.