Kezdőlap » Wordpress » WordPress Plugin miatt blokkolhat a Google
Wordpress

WordPress Plugin miatt blokkolhat a Google

wordpress

Feltörték az egyik népszerű WordPress Plugint, ami komoly károkat okozhat a webmestereknek, és a helyezéseiket is ronthatja.

Jeniffer Sleg számolt be róla a SEMPost-on, hogy a Fancybox-for-Wordpress plugint feltörték és ezt már a Google is észlelte. Webmesterek sokaságának küldtek ki üzenetet a Webmester Eszközök segítségével, amelyben figyelmeztetnek arra, hogy kártékony programot találtak a weboldalon.

A figyelmeztetés a találati listán is megjelenhet, így mindenképpen érdemes azt javítani, mivel ez már a helyezésekre és a látogatói forgalomra is hatással lehet.

A Fancybox-for-Wordpress kiegészítőt több mint 600 ezer alkalommal töltötték le, és igen népszerű Pluginnak számít. Magyarországon is igen elterjedtek a WordPress oldalak, így mindenképpen érdemes ellenőrizni weboldalunkat. Szerencsére a probléma az új verzióknál már nem jelentkezik. Információk szerint a kártékony programok a 3.0.2. verzióban, illetve az ennél alacsonyabb verziókban jelentkezik.

A WordPress frissítés tehát nem csak biztonsági, hanem keresőoptimalizálási szempontból is ajánlott. A kártékony oldalak nem csak a látogatók számára veszélyesek, hanem helyezésünket is nagyban ronthatják.

hirdetés
Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.