Kezdőlap » Google » A Google elkezdte csökkenteni az Authorship megjelenéseket (frissítve)
Google

A Google elkezdte csökkenteni az Authorship megjelenéseket (frissítve)

authorship csökkenés

Matt Cutts októberben jelentette be, hogy a Google a közeljövőben 15%-kal csökkenti a Authorship megjelenéseket a google találati listáján. Nos úgy tűnik kezdődik.

Frissítés: Barry Schwartz kérdésére, Matt Cutts (a Google webspam elleni osztályának vezetője) megerősítette, hogy valóban most csökkentették a Authorship megjelenések számát

A nemzetközi webmester fórumokon és hazai entity fórumon is sokan jelezték, hogy a találati listán korábban látható avatarjuk eltűnt a találati listáról. A google Authorship megjelenése az elmúlt 10-15 napban jelentősen csökkeni kezdett a szubjektv tapasztalatok szerint, de most már mérések is megerősítik ezt az állspontot.

A Moz.com több tízezer kulcsszó találati listáját monitorozza és azt tapasztalták, hogy az elmúlt tíz napban közel 3%-kal csökkent a szerző megjelenések aránya (23-ról 20%-ra.). ez a csökkenés nagyjából lefedi azt a 15%-os csökkenést, amelyre Matt Cutts októberben figyelmeztetett.

authorship csökkenés

Ez némi reménykedésre ad okot, hogy további csökkenés a jövőben nem várható, de az adatokból egyelőre nem látszik, hogy a megjelenések csökkenése megtorpant volna.

hirdetés

Az egyelőre nem ismert, hogy a megjelenések csökkenésében lesznek-e regionális különbségek.

A saját tapasztalataink szerint is csökkent a szerző megjelenések száma, például az ite.hu esetében is. A jövőben, amennyiben új fejlemény van természetesen beszámolunk róla. És neked, változott a megjelenés aránya?

 

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.