Kezdőlap » Egyéb » Ismét hibás adatokat ad a Search Console
Egyéb

Ismét hibás adatokat ad a Search Console

Google algoritmus frissítés

Alig sikerült megjavítani a Search Console indexelési hibáját, most a keresési  statisztikák romlott el.

Aki rendszeresen használja a Google Search Console eszközét, az már találkozhatott vele, hogy a Keresési forgalmi adatoknál látható egy: „Frissítés” felirat augusztus 31.-ére.

Ez a dátum erősen egybecseng a Google elmúlt napokban észlelt mozgásaival, de bár a dátum összecseng, mégsincs ok-okozati összefüggés.

A Google Search Console súgójának van egy kifejezetten adathibákkal foglalkozó része, ahol már meg is jelent erről egy friss információ.

Ezek szerint augusztus 31-től kezdve nem elérhetőek a keresési forgalomra vonatkozó adatok. Folyamatban van ennek a javítása, és remélik, hogy az elveszett adatokat pótolni tudják.

Search Console hiba

hirdetés

Mint ismeretes a Search Consoleban a Keresési Forgalom menüpont alatt találjuk meg a keresési statisztikákat.

Keresőoptimalizálási szempontból ezek a leghasznosabb adatok, hiszen itt láthatjuk, mely kulcsszavakra hol helyezkedik el az oldalunk, és milyen pozícióban. És további rengeteg adat kinyerhető innen. Az adathiány különösen fájó most a hétvégi algoritmusfrissítéssel egyidőben, de vélhetően csak véletlen egybeesésről van szó.

Az elmúlt hetekben nem ez az egyetlen hiba a Search Console adatsoraiban. Több mint egy hónapon keresztül az indexelési adatok nem frissültek, és ezt alighogy sikerült megjavítani máris jelentkezett ez az új probléma.

De kritika most nem illetheti a Google-t. Ezeket az adatokat ingyenesen kapjuk az ő rendszerükből. Örüljünk, amíg ezek az adatok elérhetőek és ingyenesek.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.