Kezdőlap » Google » Eltűnnek a tartalmi kulcsszavak a Search Console-ból
Google

Eltűnnek a tartalmi kulcsszavak a Search Console-ból

RIP Google

Egy eszközzel kevesebb áll a rendelkezésünkre mostantól. A Google eltávolította a Tartalmi kulcsszavak eszközt a Search Console-ból.

A Webmesterek már tegnap előtt jelezték, hogy a Search Console-ból eltűnt a Content Keyword funkció. Most a Google hivatalosan is bejelentette az eszköz megszüntetését. A törlést John Mueller jelentette be a Google hivatalos blogoldalán.

Íme, a közlemény, némileg szabad fordításban:

„Azokban a régi időkben – amikor a Search Console*t, még Webmester Eszközöknek hívták – a tartalmi kulcsszavak eszköz volt az egyetlen lehetőség, hogy lássuk, hogy a Googlebot mit talált a weboldalunkon. Ez hasznos volt, hiszen láthattuk, hogy a Googlebot képes volt-e az oldalt feltérképezni, illetve, hogy nincs-e az oldal feltörve.

Azóta új fejlesztések születtek és most már meg tudod tekinteni az oldaladat a Google szemével (Megtekintés Googleként eszköz) akár azonnal, a kulcsszavaidat megtalálod a keresési statisztikákban, és a Google értesít, ha oldaladat feltörték.

Ráadásul a felhasználók gyakran nem voltak tisztában azzal, hogy mit is mutat a tartalmi kulcsszavak eszköz. Így hát eljött az ideje, hogy ez az eszközt visszavonjuk a Search Console-ban.

hirdetés

A szavak az oldaladon, ha úgy jobban tetszik a kulcsszavak még mindig fontosak a Google számára (és a felhasználóknak is) azért, hogy megértsük, miről szól az oldal.

Habár a rendszereink jobbak lettek, nem tudunk a gondolataidban olvasni: legyen világos, miről szól az oldalad és hogy mely keresésekre szeretnél megtalálható lenni. Mond el, a látogatóknak miről szól az oldalad, és mik a termékeid, és szolgáltatásaid!”

Nagyjából ennyi a közlemény. Ez a lépés egyébként már várható volt a Google részéről, hiszen többször is utaltak már rá.

A tartalmi kulcsszavak valóban a legkevésbé hasznos eszköz volt a Search Console-ban, különösen azért, mert nem volt világos, hogy pontosan mit is mutat. Bár tény, hogy némely esetben hasznosnak bizonyult.

Természetesen minden ilyen eszköz megszűnte egy kis veszteség a keresőoptimalizálók számára, de ahogy John Mueller is írta más eszközökkel bőven kompenzálható ennek a hiánya.

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések, a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.