De megígérni nem merik. John Mueller mégis konkrét időponttal lepett meg minket.

A Pingvin algoritmus kapcsán lassan már azt sem hisszük el, amit kérdez a Google, nemhogy azt amit állít, mégis kötelességünk beszámolni az új hírről, amely szerint 2016. januárjában szabadjára engedi a fenevadat a Google. Zord tél vár tehát a weboldaltulajdonosokra, és minden weboldalra lecsaphat a masírozó Pingvinek hada.

A múlt héten, miután a Google kiszivárogtatta, hogy idén már nem fut le a Pingvin algoritmus, holott korábban erre tettek ígéretet John Mueller azt nyilatkozta, hogy nem tud új dátummal szolgálni. Azonban azt már akkor is elmondta, hogy nagyon közel állnak a véglegesítéshez, de tekintettel az év végi szabadságolásokra mégsem indítják el az algoritmust.

John Mueller ezt akkor azzal indokolta, hogy ha valami nem úgy sikerülne, ahogy tervezték, nem lenne elég ember a cégnél, akik helyrehozzák, a szabadságok miatt. Éppen ezért elhalasztják a jövő évre.

Most ismét feltették John Muellernek a kérdést, aki először ismét felmondta a leckét, miszerint nem akar ígérni semmit, de be vannak ütemezve a dolgok. Elmondása szerint, mivel úgy volt tervezve, hogy még idén az év végén útjára engedik a Pingvin-algoritmust, meglehetősen magabiztos, hogy a Januárban sor kerülhet a Pingvin lefuttatására.

Hirdetés

hirdetés

Ugyanakkor hozzátette, hogy ennek ellenére nem akar semmit sem bejelenteni.

Az eddigi hozzászólások alapján a keresőoptimalizálási szakma vegyesen fogadja a bejelentést. Van aki kijelentő módban továbbította a hírt, miszerint januárban jön a Pingvin, más azt írta valószínűleg, talán, lehet.

Mi már jóslásokba nem is bocsátkozunk. Van logika John Mueller szavaiban, de tény az is, hogy korábban azt mondta, ami egy hétnél messzebb van, az nem biztos, így mi is azt mondjuk, januárban jöhet a Pingvin algoritmus, de az sem kizárt, hogy nem érkezik meg.

Aki esetleg a témában nem lenne járatos. A pingvin algoritmust a Google 2012. április végén indította útjára, és amely a manipulatív linkprofilok, idehaza elsősorban a kulcsszavas horgonyszövegek és katalóguslinkek miatt büntette az oldalakat. Az ígéretek szerint a most várható Pingvin algoritmus alapjaiban újra lett írva, és folyamatos futású lesz.

A várható hatásokat felmérni sem tudjuk, az első Pingvin alapjaiban alakított át a keresőoptimalizálást, valami hasonlót várunk az új Pingvintől is, de kisebb mértékben.

Szerző: Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések, a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg a véleményed!

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános. A * jelölt mezők kötelezőek.

  1. Üdvözlöm! Nem igazán értem, ezt a Pingvin algoritmust. Tehát baj például az is, ha starlap oldalakra vannak linkek kihelyezve (amúgy releváns tartalmak releváns oldalakon)? Köszönöm válaszát

    1. Kedves Rita!

      A lap.hu linkek a szabályt erősítő kivételek. A lap.hu nagyon nagy múltú, és alapvetően nem linképítési célokat szolgál, mint a hazai katalógusok 95%-a. Tehát jelenleg és vélhetően a jövőben is a lap.hu-k nem jelentenek kockázatot és inkább az oldalát erősítő linkeknek tekinthetőek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Cikkek a témában

szeptember 20, 2017

76MEGOSZTÁSFacebookFeliratkozás Egy éve indult útjára a Google folyamatos

június 27, 2017

76MEGOSZTÁSFacebookFeliratkozás Ismét szóba került a Panda-algoritmus, Gary Illyés

október 17, 2016

76MEGOSZTÁSFacebookFeliratkozás A Google helyreigazítást adott ki a Pingvin

október 14, 2016

76MEGOSZTÁSFacebookFeliratkozás Bár korábban nem ezt mondta a Google,


INGYENES!

TÖLTSD LE A GOOGLE 100 SEO TANÁCSÁT

A Google 100 legfontosabb keresőoptimalizálási tanácsa!