Kezdőlap » Közösségi Média » Facebook bejelentkezés és belépési problémák
Közösségi Média

Facebook bejelentkezés és belépési problémák

Facebook bejelentkezés vagy regisztráció

Frissítve: 2016. július 28. – Az alábbi útmutatót azért készítettük, hogy segítséget nyújtsunk a Facebook profilunkba történő bejelentkezéshez. A Facebook bejelentkezés rendkívül egyszerű feladatnak tűnik, azonban vannak olyan helyzetek, amikor valamilyen probléma merül fel a belépéssel kapcsolatban. Ezeket járjuk végig.

Facebook bejelentkezés – az alapeset

Legegyszerűbb esetben a Facebook központi oldalán tudunk bejelentkezni. A kezdőoldalon a felső sötétkék színű sávban tudunk bejelentkezni a regisztrációkor megadott e-mailcímünk és jelszavunk megadásával.

A kezdőoldal nagy részét azonban a regisztrációs felület foglalja el, és a kezdő facebookozók nem mindig találják meg azonnal a bejelentkezési sávot a felső részen.

Facebook bejelentkezés vagy regisztráció

Bejelentkezés a Googleból

Gyakran előfordul, hogy a Google keresőjéből érkezünk egy Facebook oldalra. Például amikor egy cégnévre, vagy személynévre keresünk rá a Google keresőjében, és a találati listán megjelennek Facebook oldalak is.

Ha rákattintunk a találati listán a Facebook oldalra, akkor bár rövid időre felbukkanhat az adott oldal, ám a Facebook – amennyiben nem vagyunk bejelentkezve – azonnal jelzi, hogy a folytatáshoz jelentkezzünk be.

hirdetés

Jelentkezzünk be üzenet

Ilyenkor kattintsunk a bejelentkezés gombra, ami elvisz a Facebook login oldalára, ahol megadhatjuk Facebookos e-mailcímünket és jelszavunkat. Ha korábban a böngésző számára engedélyeztük a bejelentkezési adatok megjegyzését, akkor a rendszer automatikusan ki is tölti az adatokat.

Belépés a Facebookra

Ha sikeres a belépésünk, akkor a Facebook automatikusan visszavisz arra az oldalra, amelyet meg akartunk korábban tekinteni. Ez igen hasznos, hiszen így nem kell újra megkeresni a Google keresőjéből az adott aloldalt.

Facebook belépési hibaüzenetek

Elfelejtett jelszó

Előfordul, hogy elfelejtjük, vagy félregépeljük jelszavunkat bejelentkezéskor. Ekkor a Facebook ismét egy külön bejelentkezési oldalra visz minket, ahol egy vörös betűkkel fel is hívja a figyelmünket, hogy a megadott jelszó helytelen.Facebook elfelejtett jelszó üzenet

Ilyenkor két lehetőségünk van. Ha csupán elgépeltük a jelszót, akkor lehetőség van korrigálni, és a helyes jelszót újra beírni.
Legyünk óvatosak, mert összesen háromszor próbálkozhatunk a helyes jelszó beírásával. Ha nem sikerül egyszer sem helyesen beírni, akkor a következő hibaüzenetet kapjuk:

„Az új jelszó beállításához egy 6 jegyű kódot küldtünk a következő elérhetőségedre: cegledidojaras@gmail.com.”

A doboz alján megjelenik egy olyan szöveg is, hogy:

„Küldés más módon”

új bejelentkezéshez kód

 

Ha erre kattintunk, akkor a Facebook két lehetőséget kínál fel az új jelszó beállításához:

 • az első lehetőség a Google fiók használata,
 • a másik hogy e-mailben kérünk a jelszó visszaállításához hivatkozást.

Jelszó visszaállítás

Mi a helyzet, ha ezekhez már nincs hozzáférésünk, valamilyen oknál fogva?

A Facebook ismét felhívja a figyelmünket arra, hogy próbáljunk meg a levelezésünkhöz hozzáférni, amint az alábbi képernyőkivágat is mutatja.

Ha ez sem hoz megoldást, tehát végképp nem férünk hozzá az e-mailfiókunkhoz, akkor lehetőség van új e-mailcímet is megadni, ahová elküldik a fiók visszaállításával kapcsolatos üzenetet.

facebook-belepesi-hiba

Végül – feltételezve a legegyszerűbb esetet, elküldedhetjük a kódot e-mailcímünkre.

Ekkor kapunk egy e-mail a Facebooktól, benne egy hatjegyű kóddal, amit meg kell adni a Facebook oldalon.

jelszó villasállítás e-mail

Ezt követően pedig a későbbi bejelentkezésekhez új jelszót kell megadni (ez lehet a régi is akár). A Facebook felkínálj azt a lehetőséget is, hogy a bejelentkezéshez megjegyzi az e-mailcím/jelszó párost.

Ezzel csak akkor éljünk, ha otthoni gépet használunk, nyilvános helyen, irodában, internet-kávézóban sose jegyeztessük meg bejelentkezési adatainkat!

Bejelentkezés letiltott fiókkal

Előfordulhat, hogy a Facebook, valamilyen oknál fogva letiltja fiókunkat. Ez esetben a bejelentkezéskor a Facebook egy külön oldalra visz, ahol hibaüzenetben értesít a belépés sikertelenségének okáról:

„Fiók letiltva. A fiókodat letiltották. Ha kérdésed, problémád merült fel ezzel kapcsolatban látogasd meg GYIK oldalunkat”

letiltott-Facebook-fiok

A Facebook erre vonatkozó tájékoztató oldalát, az alábbi linken találod meg. A Facebook fiók letiltás a több okból is történhet. Amíg a tiltás érvényben van, addig nem tudsz bejelentkezni a Facebook fiókodba.

A letiltásnak különböző okai lehetnek, ami azért fontos, mert kezelésük is eltérő lépéseket igényel.

Ha személyes fiókunkat tiltotta le a Facebook és ezért nem tudunk bejelentkezni, annak az alábbi okai lehetnek:

 • Tiltott magatartás folytatása a Facebooktól kapott egy vagy több figyelmeztetés után
 • Kéretlen kapcsolatfelvétel másokkal zaklatás, hirdetés, promóció, társkeresés vagy egyéb nem elfogadható magatartás céljából
 • Hamis név használata
 • Természetes vagy jogi személy megszemélyesítése vagy személyazonosság egyéb módon történő hamis feltüntetés
 • A feltételeinket sértő tartalom közzététele

Mivel ez a bejegyzés elsősorban a bejelentkezés körüli problémákat járja körbe, és nem a kitiltással foglalkozik, ezért itt ezzel nem foglalkozunk többet, a Facebook GYIK oldalán erről részletesen tájékozódhatsz.

Bejelentkezés, ha más már be van jelentkezve

Fontos tudni, hogy egy számítógépről egyszerre csak egy személy lehet bejelentkezve a Facebookra. Ez nem minden weboldal esetén van így, például a Google lehetőséget ad arra, hogy egyszerre több fiókkal is be lehessünk lépve. A Facebook azonban ettől eltérő módon kezeli a fiókokat, itt egy számítógépről, egyszerre csak egy felhasználó lehet a Facebookon.

Tehát ha valaki használta korábban számítógépünket elképzelhető, hogy bejelentkezve maradt a Facebookon. Ilyenkor nincs más teendőnk, mint jobb oldalt felül a sötétkék sávban az utolsó háromszög alakú ikonra kell kattintanunk, majd a kijelentkezés menüpontot ki kell választani.

Ha a kijelentkezés megtörtént, utána saját fiókunkkal ismét be tudunk lépni a Facebookra.

Hasznos tudni, hogy a Facebook korlátozása egy számítógépre vonatkozik csak. Tehát ha otthon egy hálózatra több számítógép is van kötve, akkor azok külön-külön más-más fiókokkal is be lehetnek jelentkezve saját Facebook oldalukra.

Mi a különbség a regisztráció és a belépés között?

Ahhoz, hogy használni tudd a Facebookot, legelső alkalommal regisztrálni kell az oldalon. Ezt egyetlen egy alkalommal kell megtenni, ahol többek között meg kell adni e-mailcímedet, telefonszámodat és egy jelszót is.

Régen, a közösségi oldal indulásakor például csak harvardos e-mailcímmel lehetett jelentkezni a közösségi oldalra. Ma már csak életkor alapú korlátozás létezik regisztrációkor.

Ha sikerrel vettük a regisztrációt, utána már csak belépési adatainkat kell megadni ahhoz, hogy használni tudjuk az oldalt. Ezek e-mailcímünk és jelszavunk.

Bejelentkezés a Facebookra, ha elfelejtettük az e-mailcímünket

Előfordulhat, hogy réges-régen jelentkeztünk be a Facebookra, és elfelejtettük, hogy melyik e-mailcímünket használtuk.
Ilyenkor, ha hibás e-mailcímet adunk meg a Facebook ismét egy hibaüzenettel jelentkezik:

„A megadott e-mailcím nem felel meg egyetlen fióknak sem”

facebook-bejelentkezes-telefon

Ilyenkor az éles szeműek észrevehetik, hogy az e-mailcím mezőnél megjelenik a telefonszám is.

Ez azt jelenti, hogy e-ailcímünk mellett vagy helyett telefonszámunkkal is azonosíthatjuk magunkat és így is be tudunk jelentkezni a Facebook oldalunkra.

A Facebook oldalán a telefonszámot az országkóddal együtt kell megadni, mindenféle különleges karakter (például a + jel) megadása nélkül.

A Facebook bejelentkezés biztonságossá tétele

A Facebook kiemelten ügyel arra, hogy a fiókok más személy számára ne legyenek elérhetőek. Éppen ezért, ha például külföldről próbálunk meg belépni fiókunkba, vagy egymás után földrajzilag távol eső helyekről próbálkozunk meg a bejelentkezéssel, akkor a Facebook rendszere biztonsági kérdéseket tehet fel, fiókunk biztonsága érdekében.

Plusz e-mailcím megadása

Érdemes Facebook fiókunkhoz extra e-mailcímet is adni, hogy ha valamilyen oknál fogva nem férnénk hozzá elsődleges fiókunkhoz, akkor a Google a másodlagos címre is eltudja küldeni például a jelszóemlékeztetőt.

Szintén hasznos lehet a telefonszám megadása is, mivel ez is egy azonosítás mód lehet.

A harmadik ilyen javasolt plusz funkció a valós név és születési adatok megadása, mert így probléma esetén a Facebook könnyebben meg tudja keresni a kért adatlapot.

Ha élünk ezekkel a lehetőségekkel, akkor a Facebook bejelentkezés szinte garantáltan problémamentes lesz még akkor is, ha elveszítenénk e-mailünket, vagy elfelejtenénk jelszavunkat.

Van olyan Facebook bejelentkezési probléma, amiről nem írtunk?

Ha igen, írd meg bátran nekünk és kiegészítjük útmutatónkat. Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, kérlek osszd meg a Facebookon!

Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

15 hozzászólás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 • A következő cikk miről fog szólni? A számítógép ki- és bekapcsolásáról?
  Azért egy bizonyos szint alá csak nem kellene süllyedni…

  • Köszi a hozzászólást. Ez a cikk egy teszt rész, ezért nem is került megosztásra a közösségi oldalainkon. Maga cikk lényegtelen, a tapasztalatai lesznek érdekesek.

 • Szia Attila.

  Az lenne a kérdésem, hogy ha megkapjuk azt az emailt, hogy az új jelszó beállításához elküldték a kódot, holott mi nem adtuk meg többször is rosszul a jelszót, akkor ki lehet deríteni valamilyen úton-módon, hogy ki próbálta feltörni az adatlapomat?

  Válaszod előre is köszönöm.

 • Kedves Attila!
  Egy olyan e mail fiókról regisztráltam a korábbiakban az FB-re, amelyet időközben megszüntettem, töröltem.
  Az FB fiókomat persze tudom használni, mert a megszüntetett e mail fiókhoz tartozó jelszót a rendszer rögzítette. Sajnos a jelszavamat elfelejtettem, új jelszót szeretnék alkalmazni, de a ma már nem létező e mail fiókomat , ahová a módosításhoz szükséges utasitásokat a rendszer elküldene, nem tudom használni.
  Kérdésem: hogyan tudnám a FB rendszerében a korábbi e mail cimemhez tartozó kipontozott jelszavamat
  láthatóvá tenni! Van-e erre vmi lehetőség?
  Üdvözlettel
  Miki

 • Szia Attila,

  A probléma a következő. FB-hoz beállítottam sms megerősító kód használatát, melyet minden új böngészőből történő bejelentkezéskor használni kell.
  PC-ről, illetve laptopról történő bejelentkezéskor nem küld a rendszer kódot, azonban mobilról történő bejelentkezés esetén igen.
  Mi lehet a probléma oka és hogyan tudom megoldani/feloldani?

  Köszönöm!

  Árpi

 • Üdvözlöm!
  Nekem a következő problémám van a bejelentkezéssel:
  Több mint 2 hónappal ezelőtt személyivel kellett igazolnom magam. Ezt többször megtettem, mire ezt a választ kaptam:
  Köszönjük, hogy igazoltad a személyazonosságodat. …..azt állapítottuk meg, hogy…. tévedésből függesztettük fel a fiókodat….újra aktív állapotúvá tettem…ha bármi problémát tapasztalsz a fiókodba való bejutásdal kapcsolatban, kérlek jelezd.

  Ennek ellenére belépésnél vsak azt írja, hogy köszönik a türelmem a személyim kivizsgálásáig.

  Próbáltam ellenvetéssel élni újra a tiltással kapcdolatban, de az űrlapot visszadobja a rendszer, mert azt érzékeli, hogy a fiókom nincs felfüggesztve.

  Mit tehetnék még?

  • Kedves Fanny!

   Sajnos ebben nem tudok segíteni. Javasolnám, hogy keresen meg egy olyan ügynökséget, akik kifejezetten Facebook marketinggel foglalkoznak, nekik talán több tapasztalatuk és kapcsolatuk van ezen a téren. Pl. besocial

 • Szia Attila! Kérdésem. 2016.08.27 én szerettem volna szokásos módon az email on belépni a Facebbok ra. Már nagyon régóta igy lépek be. Ma probáltam és nem enged be. Probálkozások után ami a Google keresztül is probáltam ott sem. Majd a facebook sok irtak egy olyat hogy 2016.08.26 án este 22.04 kor valaki jelszóvisszaállitást kért!!! Nem értjük mert a párommal nem is voltunk itthon. És ezt irták hogy erről az eszközről amiről ismét most is irok. Egyszerüen nem értjük.Össze vissza irkálnak különbözö lépéseket de nem tudunk belépni. és a párom is probált belépni neki sem engedi. Nem értjük! Ha tudnál segiteni megköszönjük! Üdv Almási József

 • Szia!

  Nekem most olyan problémám van, hogy előző nap letiltotta a fiókomat a Facebook, majd a Súgóközpontban felvettem velük a kapcsolatot, amire annyit írtak, hogy kivizsgálják a problémát, legyek türelemmel!
  Egyébként nem tudom, hogy miért tiltottak le, semmilyen szabályellenes dolgot nem tettem, épp egy hirdetést töltöttem fel az egyik csoportban, amikor kidobott az oldal, és azóta semmi!
  A mai napon egy új e-mail címmel akartam regisztrálni, megkaptam az aktiváló kódot, de az oldalt nem nyitja meg, azt írja ki, hogy ez az e-mail cím is le van tiltva!

  Ilyen esetben mi a teendő, ha minden új e-mail címet letilt? Hogyan tudok így regisztrálni az oldalra?

  Lehet, hogy az IP címmel van a gond?

  Köszönöm a segítséget!

  • Szia

   Próbáld meg törölni a sütiket a böngészőből ha ez nem megy egy teljesen új e-mail címet regisztrálni a gmailben.

   Üdv:Attila