Matt Cutts Twitter üzenetben figyelmeztette a német webmestereket, hogy a fizetett linkeket a Google büntetéssel sújthatja.

A Google a német nyelvű webmester blogon tett közzé egy bejegyzést, amelyben a fizetett linkekről beszél, és arról, hogy az ilyen linkek büntetést vonhatnak maguk után. A bejegyzés azt mondja, hogy ha a Google természetellenes linkprofilt észlel, akkor fenntartja magának a jogot, hogy azt büntesse, majd elmagyarázza mi számít természetellenes linkek, végül azt ecseteli, hogy miképpen kérhető helyreállítás azoknál akiket büntetés sújtott.

A figyelmeztetés azért is érdekes, mert a Google nem olyan rég egy francia linkhálózatot leplezett le, és már akkor figyelmeztetett arra, hogy a következő ország Németország lesz.

Ez már a második figyelmeztetés volt, így valószínű, hogy a Google valami komoly lépésre készül Németországban.

Az angol, a francia, és a német hálózatok leleplezése után, már csak az a kérdés, hogy vajon a Google eljut-e kis hazánkba is. Ha igen, annak igen súlyos következményei lehetnek majd.

Hirdetés

hirdetés
Szerző: Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések, a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg a véleményed!

Az e-mailcímed nem lesz nyilvános. A * jelölt mezők kötelezőek.

  1. Továbbra is homályos nekem mi is a fizetett link? Vagyis inkább, hogy honnan tudja a Google hogy fizetett?

  2. Szia!

    A fizetett link egértelmű: az amiért fizetsz, hogy megjelenjen egy rád mutató link. Honnan tudja kiszűrni? Ez egy nagy kérdés, sztem magyar nyelvterületen egy „jó” fizetett linket nagyon nehéz. Ugyanis ha releváns oldalon jelenik meg egy minőségi írás, és ott hivatkoznak rád, az teljesen természetes, de pesrsze lehet fizetett is. Ez ha az adott oldalban nem tömeges, tehát van normális tartalom, nagy valószínűség szerint nem tudja kiszűrni.
    Hasonló a helyzet a hírportálokkal is, hiszen ott is gyakran hivatkoznak más oldalakra teljesen természetesen. itt is a a fő szempont, hogy legyen rendszeres tartalom, és ne legyen tömeges a linképítés, inkáb egyedi jelleggel.
    Perzse arra is figyelnikell hogy milyen a horgonyszöveg, mindig kulcszsavas, gyanús, long tail és brand, sokkal természetesebb.
    Azt gondolom idehaza , aki nemkókler módjára csinálja annak kevés félnivalója van. A kockázat az ha más jellegű oldalakon vásárolsz linket, vagy ha a konkurenciád feldob, de jó linképítéssel ez még neki sem könnyű.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Cikkek a témában

október 10, 2023

0MEGOSZTÁSFacebookFeliratkozás A linképítés a mai napig a keresőoptimalizálás

október 4, 2023

0MEGOSZTÁSFacebookFeliratkozás Úgy tűnik szeptember második felében sok magyar

augusztus 28, 2023

0MEGOSZTÁSFacebookFeliratkozás Akinek weboldala van, vagy linképítéssel foglalkozik azt

április 14, 2023

0MEGOSZTÁSFacebookFeliratkozás Hogyan lehet helyreállítani egy webáruházat egy súlyos


INGYENES!

TÖLTSD LE A GOOGLE 100 SEO TANÁCSÁT

A Google 100 legfontosabb keresőoptimalizálási tanácsa!