Kezdőlap » Google » A Google SEO szakembert keres
Google

A Google SEO szakembert keres

Google logo

Nem, nem tréfa a Google keresőoptimalizálási szakembert keres, akinek a feladat a keresőkből érkező forgalom javítása.

A Google a hivatalos oldalán a Google.com-on tette közzé azt az állásajánlatot, amelynek keretében keresőoptimalizálási Program menedzsert keresnek a Google Cloud platform marketing részlegére. A leendő alkalmazott feladat lenne többek között az „organikus forgalom növelése”.

Az elvárások legalább két éve keresőoptimalizálási tapasztalat, legalább négy év weboldalfejlesztési tapasztalat, valami a Google Analytics, és Google Webmester Eszközök ismerete.

A kiválasztásnál előnyt jelent, ha a jelentkező tapasztalattal rendelkezik olyan területeken, mint a weboldal sebesség optimalizálás, a robots.txt, és .htaccess fileok kezelése.

Szintén előnyt jelent, a canonical tagek, a feltérképezési büdzsé, és a sitemapek ismerete, és gyakorlott használata.
A SEO társadalom természetesen azonnal felkapta a hírt, és sokan ironizálnak az állásajánlaton. A vélemények megoszlanak, a véleményformálók egyik része szerint a Google sosem volt erős a keresőoptimalizálásban, amire számos példa van, így természetes, hogy SEO szakembert keresnek.

Mások szerint ez nem más, mint egy olcsó marketingfogás a keresőóriás részéről, amellyel azt igyekszik elhitetni, hogy nem manipulálja a találati listát a saját javára.

hirdetés

Van, aki felveti, hogy nem-e lenne egyszerűbb átballagni néhány irodával arrébb és megbeszélni az ottani Google alkalmazottakkal, hogy hozzák fel az oldalt az első helyre? Más pedig a Google Adwords hirdetési rendszert ajánlja a Google figyelmébe.

A hirdetés mindenesetre elég érdekes, bár túldimenzionálni aligha kell. Az állásleírásból elég világosan látszik, hogy olyan webfejlesztőt keresnek, aki tisztában van a keresőoptimalizálás technikai részleteivel is. Sajnos ez elég gyakori idehaza is, hogy a fejlesztők minimális SEO ismerettel rendelkeznek, de ez fordítva is igaz, kevés keresőoptimalizálási szakember rendelkezik közepes programozási, vagy adatbázis kezelési képességekkel.

Mindenesetre aki szeretne a Google csapatának része lenni, az itt adhatja be jelentkezését. Sok sikert!

Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.