Kezdőlap » Közösségi Média » Jön a Facebook Instant Article WordPress Plugin
Közösségi Média

Jön a Facebook Instant Article WordPress Plugin

Facebook

A Facebook tavaly indította el Instant Article nevű újdonságát, ami április 12-től minden weboldal számára elérhető lesz. Szerencsére már kész a WordPress bővítmény is.

Előzmények

A Facebook hírfolyamon megjelenő, és ismerőseink által megosztott cikkek gyakran igen lassan nyílnak meg. A Facebook saját információi szerint mobileszközökről akár 8 másodpercet is várni kell az oldal megnyitására.

Ennek kezelésére indította el a Facebook Instant Article, azaz „azonnali cikkek” nevű projektjét, amely segítségével ez az idő a tizedére csökkent. A projekt első körben csak a nagy médiaszolgáltatók számára volt elérhető.

Április 12!

Április 12-étől azonban a Facebook minden weboldal számára megnyitja a csatlakozási lehetőséget az Instant Article programhoz. Lehet szó hírportálról, vagy aprócska blogról, bárki csatlakozhat a dologhoz, és így cikkei sokkal gyorsabban nyílnak majd meg a Facebookról.

Jön a Facebook Instant Article WordPress bővítmény

Éppen ezért jó hír, hogy a WordPress együttműködve a Facebookkal elkészített egy ingyenes bővítményt, amellyel WordPress oldalunk elérhetővé válik az Instant Article számára.

A bővítményt az Automattic, a WordPress anyacége készítette el, ami még jelenleg is fejlesztés alatt áll, és az elkövetkező hetekben további javításokat végeznek majd rajta, de a bővítmény már jelenleg is elérhető a GitHubon.

hirdetés

A bővítmény ingyenes lesz, és nyílt forráskódú, így bárki szabadon fejlesztheti. Bár a Plugin képes az alapvető funkciókat ellátni, aki szeretne extra módosításokat, annak bővíteni kell majd a Plugin kódját.

AMP kontra Instant Article

A Facebook Instant Article programja egyértelmű vetélytársa a Google AMP projektjének. A cél mindkét cégóriás részéről egyértelmű: minél jobb felhasználói élményt nyújtani a mobil felhasználóknak.

Bár a weboldaltuljadonosokat ezek a változások kihívások és extra kiadások elé állítják vélhetően aki nem akar forgalmat veszíteni kénytelen lesz weboldalát alkalmassá tenni ezekre az új lehetőségekre is.

Témák

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.