Kezdőlap » Egyéb » Google: spanyol, német és olasz linkhálózatokat büntetett
Egyéb

Google: spanyol, német és olasz linkhálózatokat büntetett

Google büntetés

Ahogy a Google ígérte, és ahogy mi is beszámoltunk róla korábban, a Google péntek éjjel spanyol és olasz linkhálózatokat bűntetett le, sőt néhány német hálózat is sorra került.

A Google fél éve aktívan kezdi el felszámolni a linkhálózatokat, ahogy Matt Cutts fogalmazta, céljuk a feketekalapos linképítők ”szellemének megtörése”.
Nos, ennek újabb állomása volt pénteken, amikor is a mediterrán térség több linkhálózatát büntette le a Google. A büntetés nem volt váratlan, mivel néhány nappal korábban az adott ország webmester központjai figyelmeztették a webmestereket a természetellenes linkek kockázataira, és a korábbi hónapok tapasztalatai alapján ezt mindig linkhálózatok felszámolása követte.

Ami igazi érdekesség az az, hogy a Google pár német hálózatot is büntetett, tehát úgy tűnik a linkhálózatok felszámolása nem kampányszerű, hiszen Németországban a közelmúltban már volt erre példa, de a Google most ismét visszatért Németországba.
Az egyik bűntetett német hálózat az Efamous, amely weboldalán olyan weboldalakat keres, amely sajtóközleményeket jelenít meg, és ezért cserébe jutalékot kap PR ügynökségektől. Talán ez lehetett az ok, talán más, ki tudja, milyen nagy hálózat van az Efamous mögött.

A kérdés persze az, hogy idehaza elér-e a linkhálózat felszámolási hullám, és mennyire lesz erős?

Szuhi Attila

Üdv! Szuhi Attila vagyok, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője. Fő területem a keresőoptimalizálás és az online marketing. Speciális szakterületem a Google büntetések a technikai SEO Audit és a linképítés.
Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Írd meg véleményed!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.